Acte de clausura de les pràctiques professionals amb alumni de la Facultat
Dijous 18 de maig es va celebrar a la sala d’actes de la Facultat de CCPP i de Sociologia, amb el suport del Servei d’Ocupació, l’acte “Encarar el futur: la mirada dels alumni”.
24/05/2023
Dijous 18 de maig a les 13.30h es va celebrar a la sala d’actes de la Facultat de CCPP i de Sociologia, amb el suport del Servei d’Ocupabilitat de la UAB, l’acte “Encarar el futur: la mirada dels alumni” en què antics alumnes de la facultat van parlar de les seves experiències professionals. Va obrir l’acte la vicedegana de professionalització, Dafne Muntanyola, que va agrair la presència dels alumnes d’aquesta assignatura optativa i que va desitjar que aquest acte ajudés a inspirarlos en les seves insercions professionals.
Va obrir el torn de paraules la professora Mireia Bolíbar, del departament de sociologia de la UAB, que, a més d’explicar la seva trajectòria acadèmica, va elaborar una reflexió sobre “el síndrome de l’impostor” que afecta particularment a les dones, per la seva “socialització de gènere” que les porta a “dubtar de nosaltres mateixes, de les nostres competències i capacitats”. En aquest sentit, Bolibar va animar a l’alumnat assumir aquestes pors i inseguretats, a no reduir expectatives, i a buscar feina convençudes de les seves habilitats i de la seva formació. En segon lloc, Joan Rosés, alumni de Ciències Polítiques, va reconèixer una trajectòria formativa accidentada, amb un grau llarg i un màster sense completar, però va explicar com implicació en el tercer sector i el seu activisme en la realització de pressupostos participatius a la Floresta va donar-li l’experiència i els contactes per trobar una feina com a tècnic de participació estable i polivalent, i amb molta passió per la seva feina. En tercer lloc, Marina Tovar, graduada recent de Relacions Internacionals, ens va parlar des de Teams de la seva curta però intensa trajectòria que l’ha dut a treballar pels serveis d’Intel·ligència i Seguretat de les Nacions Unides amb només 22 anys. Va destacar que “està molt bé no saber què vols” i va animar l’alumnat a fer estades de voluntariat i pràctiques internacionals, encara que fossin de curta durada, per anar descobrint sobre la marxa els propis objectius professionals. I també va destacar que ella va treballar sempre a temps parcial quan estudiava, cosa que demostrava que amb capacitat d’organització tot és possible.
Finalment, Antoni Biarnés, director del Col·legi de Sociòlegs i Politòlegs (COLPIS), però també alumni de la segona promoció de politòlegs el 1988-1989, i actual professor de la facultat, va presentar algunes dades sobre la borsa de treball del col·legi, amb un clar domini de les places de l’administració pública, sobretot places de tècnic municipal, però també del tercer sector i de consultories. Va recordar que per qui tingui vocació de servei públic l’administració és una via laboral interessant, i que la figura del secretari, present a tots els ajuntaments, és una feina estable i ben remunerada. També va presentar els serveis pels col·legiats, que inclouen l’accés a la borsa de treball amb més de 1500 ofertes anuals, a més de descompte als cursos de formació de postgraus i màsters, de preparació d’oposicions i de participació a les comissions d’especialització que promouen el networking i la generació d’intercanvi d’idees i de coneixements.
Podeu visualitzar les diferents intervencions de l'acte a l'enllaç que es troba a l'apartat de Pràctiques del web de la facultat.
L’assignatura optativa de pràctiques curriculars s’acomiada fins el curs 2023-2024!