Estudiants internacionals es reuneixen a la UAB per concloure el micromòdul «Intercultural competences»
El passat 6 de febrer, 27 estudiants internacionals, procedents de les Universitats de Stavanger, Kaunas i Twente, i participants en el micromòdul «Intercultural Competences, Guiding Practical Insights through Citizen Science», van reunir-se a la UAB per tal de finalitzar en persona aquest micromòdul i elaborar un projecte final.
Aquest curs ha tingut com a objectiu ajudar a desenvolupar competències interculturals, una habilitat necessària per a la vida professional de qualsevol estudiant, a través de tres components principals: un projecte de ciència ciutadana, diferents reunions amb experts i reflexions del tema tractat conjuntament amb un coach.
Els estudiants de Kaunas (Lituània), Twente (Holanda) i Stavanger (Noruega), després d’haver dut a terme diferents classes teòriques en línia durant els mesos anteriors, han pogut aprofitar aquesta setmana per conèixer-se, posar en comú les seves idees i descobrir conjuntament la ciutat de Barcelona i la cultura local per tal de concloure el micromòdul amb un projecte final.
Els estudiants que han dut a terme aquesta mobilitat també han participat en diferents tallers d’interès a la UAB, com ara un taller sobre ciència ciutadana del projecte BiciZen a l’ICTA-UAB, un taller sobre cultura catalana i espanyola a la Facultat de Traducció i d’Interpretació, coordinat per la professora Laura Santamaria, un taller sobre el projecte CSI-COP «Citizen Scientists Investigationg Cookies and App GDPR», a la sala COMTEC de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, i finalment la visita als diferents OpenLabs de la Universitat.
En finalitzar la setmana, els diferents grups d’estudiants han presentat les seves idees per al projecte final, el qual consisteix en una revista sobre els coneixements interculturals que han adquirit a Barcelona durant aquests dies. Finalment, també han debatut entre companys, coaches i experts com havia sigut l’experiència i han reflexionat sobre aspectes que s’haurien de tenir en compte en futures edicions.
«Intercultural Competences - Guiding Practical Insights through Citizen Science (ICCS)» és el primer micromòdul amb mobilitat a Barcelona en el qual s’ha acollit estudiants de les universitats de l’ECIU University durant una setmana sencera.
Nous micromòduls i reptes
Els estudiants de la UAB també poden participar en futures mobilitats i viure l’experiència gràcies a l’ECIU University amb una gran varietat de possibilitats de reptes i micromòduls.
En l’actualitat hi ha vuit nous micromòduls, dels quals quatre són oferts per la UAB: «Citizen Science, a practical approach for methods and tools», en el qual es tractarà de temes com la participació pública a la ciència, el proveïment participatiu, el voluntariat, etc.; «Gender as a cross-cutting tool for understanding, diagnosing, and solving challenges», en què l’alumnat podrà identificar i comprendre els conceptes clau del pensament feminista i com aplicar una perspectiva de gènere i queer en l’anàlisi dels reptes socials; «Language Studies - Catalan», i «Language Studies – Spanish».
També hi ha cinc reptes amb inscripció oberta en l’actualitat: «The Sustainable Wine Race» i «The Flowers Gourmet Hackathon», oferts per la Universitat de Trento; «School education on conscious consumption and waste disposal» i «Consumer Digital Engagement for Energy Sustainability», oferts per la Universitat Tecnològica de Kaunas, i «Innovative Entrepreneurship», impartit per la Universitat de Linköping.
La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible
- Educació de qualitat