S'inaugura el nou edifici del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)
El nou edifici del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) s’ha inaugurat oficialment aquest dilluns en un acte que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat Salvador Illa.
02/12/2024
El president de la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa, la consellera de Salut, Olga Pané, la consellera de Recerca i Universitats, Núria Montserrat, i el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Javier Lafuente, entre d’altres autoritats, han inaugurat aquest dilluns, 2 de desembre, el nou edifici del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).
La nova seu ha estat construida per impulsar la recerca de l’Institut amb un espai excepcional destinat a la recerca, la innovació i la docència que representarà un element transformatiu al Campus Vall d’Hebron.
La inauguració ha comptat amb una visita guiada a les sales de cultius i els laboratoris dels grups de Neuroimmunologia Clínica, Diabetis i Metabolisme i Pneumologia, amb presentacions dels projectes més innovadors.
L'edifici connectarà investigació i societat per millorar la vida de les persones
Dissenyat per BAAS Arquitectura i Espinet / Ubach, l'edifici busca fondre's a l'entorn mitjançant una arquitectura mediterrània i sostenible. Es tracta d'una proposta d'una sola façana, situada entre l'edifici de la UAB del Campus Vall d'Hebron i el de l'Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats, als terrenys de l'antiga bugaderia de l'hospital. La coberta de l'edifici l'ocuparà un jardí, extensió del parc que envolta ledifici, que funcionarà com a lloc de descans i coberta vegetal per reduir el consum energètic. Les obres es van iniciar el mes de juliol del 2021 i van finalitzar el setembre del 2024.
Part de la cartera de serveis cientificotècnics del VHIR, formada per la Unitat de Cirurgia Experimental (ESU), Unitat de Suport a la Investigació Clínica (USIC), Unitat d'Alta Tecnologia (UAT), Biobanc (BBC), Unitat d'Estadística i Bioinformàtica (UEB) i l'Academic Research Organization (ARO) es traslladen al nou edifici de recerca.
A més, la nova seu acull l'última tecnologia en l'àmbit de les teràpies avançades, en particular en teràpia gènica, i també es preveu comptar amb un nou ciclotró que permetrà el desenvolupament de noves eines de diagnòstic i de tractament basades en radioisòtops, una àrea de màxima expansió a nivell internacional i de la qual el Campus Vall d'Hebron ja és un referent en aquests moments.
Les noves instal·lacions permetran als investigadors continuar fent una recerca capdavantera i disruptiva, continuar innovant i garantint la millora de la qualitat de vida de les persones. El fet de passar de diverses ubicacions a un gran espai permetrà compartir coneixement i experiències, impulsar sinergies entre diferents grups i augmentar en transversalitat.