Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya concedeix un Premi per a la Diversitat en l'Audiovisual a MIRAS

10 jul. 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

La Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual (MDA), associació impulsada pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), ha premiat les càpsules audiovisuals del projecte de recerca La intermediació lingüística per part dels menors a Catalunya, liderat per investigadores de MIRAS.

 © Consell de l'Audiovisual de Catalunya
© Consell de l'Audiovisual de Catalunya

El projecte La intermediació lingüística per part dels menors a Catalunya, liderat per la investigadora de MIRAS Mireia Vargas-Urpí, ha estat guardonat per la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual (MDA) del CAC amb el Premi per a la Diversitat en l’Audiovisual. Aquests reconeixements es lliuren a mitjans, entitats i periodistes de tot el país que contribueixin a impulsar la diversitat en l’audiovisual.

Aquesta recerca, se centra en el paper que els fills de persones migrades exerceixen com a mediadors lingüístics entre les seves famílies i els serveis públics.

En el marc d’aquest projecte s’han elaborat sis càpsules audiovisuals, produïdes per Zoe Catsaras i Begoña Ruiz de Infante, en què es tracten temes ben diversos sobre aquesta intermediació lingüística. El jurat n’ha lloat la producció així com la visibilització del paper dels infants en les migracions.

En aquest sentit, la presidenta de la MDA, Laura Pinyol, ha assenyalat que els premis “exemplifiquen com la diversitat ha esdevingut una mirada estructural per contribuir a explicar el món i la realitat en què vivim”. Entre altres, també s’han premiat el programa de divulgació infantil InfoK, de 3Cat, i les associacions Irídia i SOS Racisme.

Les sis càpsules del projecte es poden consultar a YouTube a través del canal de MIRAS o bé a través del primer vídeo.

 

Dins de