Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental

El grup MIRAS organitza una exposició pel Dia Internacional de la Llengua Materna

16 feb. 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El 20 de febrer a la Biblioteca d’Humanitats s’inaugurarà una exposició sobre Intermediació Lingüística per part de Menors, fruit d’un projecte del grup MIRAS.

El grup MIRAS organitza una exposició pel Dia Internacional de la Llengua Materna

El 21 de febrer se celebra el Dia de la Llengua Materna per promoure la diversitat lingüística i cultural. Enguany, les Nacions Unides volen posar l’accent sobre l’educació multilingüe com a pilar de l’aprenentatge intergeneracional. Aprofitant l’avinentesa, el grup MIRAS ha organitzat una exposició amb els resultats de recerca d’un projecte centrat, precisament, en el paper de joves i infants com a «traductors i intèrprets naturals» entre les seves famílies i el personal dels serveis públics.

Es tracta del projecte «Joves intèrprets naturals: la intermediació lingüística per part de menors a l’educació, serveis socials i sanitat», que es va centrar en la província de Barcelona amb l’objectiu d’entendre i analitzar un fenomen poc visible però molt habitual. A partir del 20 de febrer, i per a celebrar el Dia de la Llengua Materna, es podrà visitar una exposició en què diferents joves comparteixen experiències d’aquesta pràctica a la Biblioteca d’Humanitats de la UAB.

L’exposició serà oberta i és amena, per això convidem tota la comunitat universitària a visitar-la per prendre consciència del paper que, sovint, juguen infants i adolescents en els processos migratoris. També podeu conèixer-ne els testimonis a través d’una videosèrie.

 

Dins de