Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental

Josefina Caball, professora de la Facultat de Traducció, rep el Premi Ciutat de Barcelona de Traducció.

30 gen. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Premi Ciutat de Barcelona de Traducció

Josefina Caball

Josefina Caball, professora de la Facultat de Traducció, rep el Premi Ciutat de Barcelona de Traducció.

Jordi Coca, Esteve Miralles i Juan Gómez Bárcena, han estat els altres guardonats respectivament, en les categories d'Assaig, Literatura en llengua catalana i Literatura en llengua castellana.

El jurat format per Míriam Cano (presidenta), Marta Hernández Pibernat, Marc Rubió, Alba Dedeu i Xènia Dyakonova ha decidit per unanimitat atorgar el Premi Ciutat de Barcelona de Traducció en llengua catalana a Josefina Caball per la traducció d’El color porpra, d’Alice Walker, publicat per Proa, per l’estil fresc i viu i per la versemblança i l’atreviment de l’aposta lingüística.

L’Ajuntament de Barcelona organitza des de l’any 1949 els Premis Ciutat de Barcelona, adreçats des dels seus inicis al reconeixement de la creació artística. Tenen una dotació de 9.500 € i es lliuraran el 15 de febrer en una cerimònia al Saló de Cent.

Els jurats d'aquestes distincions han fet públics els veredictes dels Premis Ciutat de Barcelona 2022 en les categories Agustí Duran i Sanpere d’Assaig, Humanitats i Història de Barcelona; Literatura en llengua catalana; Traducció en llengua catalana, i Literatura en llengua castellana.


Més informació: NacióDigital - ajuntament.barcelona.cat/

Dins de