Resolució dels premis de la AEEAO - Asociación Española de Estudios de Asia Oriental 2020-21
S'han fet públics els guanyadors de la II edició dels Premis als Millors Treballs Fi de Màster i Premis a les Millors Tesis Doctorals en Estudis d'Àsia Oriental.
En la segona edició s'han valorat un total de catorze projectes, vuit treballs de fi de màster i sis tesis doctorals que, tal com indiquen les bases del certamen, són treballs de recerca defensats a Espanya en l'àmbit dels Estudis d'Àsia Oriental durant el curs acadèmic 2020-21. En aquest sentit, cal ressaltar que ha augmentat el nombre de manuscrits presentats respecte a l'edició anterior.
El procés d'aquest certamen va començar el mes de novembre passat de 2021 amb la publicació de la convocatòria, concloent amb la comunicació de la fallada als premiats. El jurat d'aquesta edició ha estat compost per experts en els diferents àmbits dels treballs presentats. La qualitat de tots els treballs ha estat a un gran nivell i ha estat una votació dura i ajustada.
S'han concedit dos premis en cada categoria. El premi en la categoria de Treballs de Fi de Màster va acompanyat d'un premi econòmic de 100€ i un any de filiació gratuïta en l'Associació Espanyola d'Estudis d'Àsia Oriental. Per part seva, el premi en la categoria de Tesis Doctorals comporta una gratificació de 150€.
Segons la categoria han resultat guanyadors d'aquesta segona edició els següents projectes:
Premis al millor Treball de Fi de Màster en Estudis d'Àsia Oriental
– «Visualizar la nación japonesa a través de sus –lugares famosos–: un estudio de caso sobre la estampa del género meisho-e en el Souvenir de ilustraciones de lugares famosos de Keihan (1895).», de Salvador Valera Paterna, tutorizado por el Dr. Daniel Sastre de la Vega (Universidad Autónoma de Madrid).
– «Análisis de las cadenas de suministro: la dependencia estratégica española de China”, de Lucía Salinas Conte, tutorizado por el Dr. Mario Esteban Rodríguez (Universidad Autónoma de Madrid).
Premis a la millor Tesi Doctoral en Estudis d'Àsia Oriental
– «La formación de traductores japonés-español. Situación actual y perspectivas”, de Laura Asquerino Egoscozábal, dirigida por la Dra. Amparo Hurtado Albir (Universitat Autònoma de Barcelona).
– «Problemática textual e interaccional de la interpretación judicial entre el español y el chino en asuntos penales. Estudio descriptivo basado en casos reales», de Huidong Chi, dirigida por la Dra. Mireia Vargas-Urpí (Universitat Autònoma de Barcelona) y la Dra. Carmen Bestué Salinas (Universitat Autònoma de Barcelona).
Font: AEEAO