I Congrés Internacional d'Educació i Gènere
Va tenir lloc els dies 3 i 4 de novembre a la Facultat de Ciències de l'Educació. UAB.
Per què és necessari TRANSFORMAR l'educació?
El llegat de coneixement educatiu presenta els biaixos propis d’una estructura patriarcal. Les corrents feministes, dins i fora de l'acadèmia, han assenyalat com el saber sustenta múltiples estructures d'opressió més enllà de l’eix del gènere. En aquest sentit, cal incorporar veus i mirades des dels marges que subverteixin el saber i fer pedagògic.
Aquest qüestionament es tradueix en l'aposta per una pedagogia transgresora i antinormativa que problematitzi el coneixement i les pràctiques educatives des d'una perspectiva interseccional.
El congrés va pretendre establir un espai de reflexió conjunta sobre la construcció i els límits del coneixement educatiu, els cossos educats, el currículum i les polítiques educatives des de la seva configuració en l’àmbit estatal, autonòmic i local fins la seva traducció en pràctiques docents.
Per aconseguir un diàleg que impliqui totes les mirades, el congrés està dirigit a persones investigadores, docents, representants de l'administració pública i tots els altres agents de la comunitat educativa.
Considerem necessària una actuació contundent contra els biaixos sexistes i altres formes de discriminació en l'educació i en la formació de futures educadores (mestres, pedagogues, educadores socials).
Descarrega´t el Programa del congrés