Noves tecnologies de processat d'aliments
El sistema d’Homogeneïtzació a Ultra Alta Pressió (sigles en anglès UHPH, Ultra High Pressure Homogenization) és una tecnologia basada en els mateixos principis que l’homogeneïtzació convencional capaç d’operar fins als 400 MPa.
Aquest realitza un tractament no tèrmic, produint canvis funcionals d’interès en el producte. Amb aquestes altes pressions, durant un curt període de temps es poden assolir elevades temperatures, degudes als fenòmens físics que es produeixen en la vàlvula de l'homogeneïtzador.
La radiació ultraviolada de longitud d'ona curta (UV-C) entre 200 i 280 nm és actualment una tecnologia emergent en estudi. Permet penetrar en microorganismes, incloses les espores bacterianes afectant el seu ADN impedint que es repliqui i conseqüentment causant la mort de la cèl·lula. La tecnologia d¿irradiació UV-C conserva la majoria de les característiques originals dels aliments tractats així com el contingut en vitamines. Per a la inactivació d'enzims cal períodes llargs d'irradiació a dosis elevades.