Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Servei d'Anàlisi Química (SAQ)

27è Exercici Interlaboratori d'Anàlisi Elemental Orgànica i Anàlisi Isotòpica a la UAB, amb la participació del SAQ com a organitzador

17 juny 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El dies 17 i 18 de juny d’enguany la UAB acollirà el 27è Exercici Interlaboratori d’Anàlisi Elemental Orgànica i Anàlisi Isotòpica. L’esdeveniment es celebrarà a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la UAB, amb la participació de dos laboratoris de la UAB: Laboratori d’Anàlisi d’Isòtops Estables (LAIE) de l’ICTA, i el Servei d’Anàlisi Química (SAQ) dels Serveis Cientificotècnics.

assaig interlaboratori

Abans d’aquesta trobada els laboratoris participants analitzen les mateixes mostres, de les quals s’obtenen els resultats de % de CHNS i d’anàlisi isotòpica. Durant les sessions d’aquests dies s’exposaran els valors de consens establerts per a cada determinació, i es fixen els intervals d’acceptació per a cada resultat. L’objectiu de les jornades és generar un espai on compartir dubtes, experiències, buscar solucions a petits o grans problemes, assolir nous reptes, etc. Aquest enfoc ha de permetre la millora continua de tots els participants, i sobretot donar fiabilitat als resultats generats pels participants.

El SAQ ha participat en pràcticament totes les edicions d’aquest Exercici Interlaboratori, obtenint en els darrers anys tots els resultats dins dels límits establerts com a acceptables.

En aquesta ocasió les jornades estan organitzades per Matcontrol (de la Secció de Química Analítica de la Universitat de Barcelona) i la Universitat Autònoma de Barcelona (LAIE i SAQ). Els patrocinadors són LECO, Thermo Fisher Scientific i Carburos Metálicos.

Dins de