Grups de recerca d'Anatomia Animal
Grups de Recerca de la unitat d'Anatomia Animal
Els estudis basats en el ratolí són essencials per a la Medicina de Precisió, que pretenen transformar la pràctica mèdica actual en una atenció sanitària personalitzada. A més, l'èxit d'utilitzar ratolins modificats genèticament per avaluar hipòtesis de malalties genètiques ha fomentat el desenvolupament de projectes globals a gran escala fent del ratolí el model animal més utilitzat. Tanmateix, la comunitat científica no té prou experiència en fenotipat morfològic de ratolí per caracteritzar i validar eficaçment aquests models animals. MorphoPHEN és un grup de recerca centrat en l'anatomia, la histologia, la patologia i la imatge humana de ratolí i humà dedicat a confirmar la causa de les variants de malalties humanes identificades com a patògenes, en particular en l'àrea de les malalties oculars.
Membres:
Línia de recerca: La biologia, conservació i gestió de la fauna es centra principalment en la reproducció, morfologia i reproducció en mamífers salvatges, estudis de salut centrats en l'estudi de zoonosis i toxicologia, One Health, impacte antropològic (caça, tala, activitats petrolieres), seguretat alimentària i sostenibilitat. ús dels recursos per a les comunitats rurals amazòniques.
IP: Joan Villanueva (coordinador)
Membres:
Recerca en l’avaluació dels canvis fisiològics que presenten els animals en situacions d’estrès, ja sigui agut o crònic, mitjançant l’estudi de diversos biomarcadors en matrius poc o gens invasives (p.ex. pèl, plomes, femtes…) ja que l’estrès pot acabar afectant la salut dels animals i comprometent el seu benestar.
Responsable: Manel López Béjar
Investigació en la millora de l’ús i l’aplicació de biotecnologies reproductives (p.ex. criopreservació de semen, manipulació i transferència d’embrions, immunocastració) en fauna salvatge, amb finalitats de conservació animal, i en animals domèstics, per tal fer més eficients els processos de producció animal.
Responsable: Manel López Béjar
Membres: