Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual

El món audiovisual i la indústria musical units en la conferència "Passat, present i futur dels videoclips"

05 març 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Dilluns dia 27 de febrer a les 11.00 h es celebrarà a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació l’acte Passat, Present i Futur dels Videoclips amb convidats de luxe del món audiovisual i la indústria musical, com José M. Barbat (president de Sony Music Iberia), Salvador Cufí José (president de Música Global), Anna Bacardit (productora a Canada), Bàrbara Farré (directora de cinema a Canada), Alex Pérez (productor, compositor i cantautor), Dolo Bertran (actriu i cantant) i Joan Riedwig (cineasta, productor i realitzador).

prova

Les inscripcions a l'acte Passat, Present i Futur dels Videoclips ja estan obertes. La música i l'audiovisual sumaran forces en la conferència que se celebrarà el dilluns dia 27 de febrer a les 11.00 h a l'Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació.

Pel que fa als ponents, assistiran José M. Barbat (president de Sony Music Iberia), Salvador Cufí José (president de Música Global), Anna Bacardit (productora a Canada), Bàrbara Farré (directora de cinema a Canada), Alex Pérez (productor, compositor i cantautor), Dolo Bertran (actriu i cantant) i Joan Riedwig (cineasta, productor i realitzador).  

José María Barbat (Tarragona, 20 de marzo de 1970) és el president de Sony Music Iberia, que engloba els territoris d’Espanya i Portugal. Va ser cap de màrqueting a BMG i posteriorment a la discogràfica de Sony. Des de 2012, ocupa la presidència al territori de la península Ibèrica. Sota la divisió espanyola de Sony Music hi troben noms com C. Tangana, Ana Mena, Malú o Vetusta Morla. 

Salvador Cufí és el president de Música Global des de fa 29 anys, una discogràfica que potencia la música en català, ajudant als grups novells a donar-se a conèixer, i a consolidar grups que ja funcionen. Alguns artistes que formen part de l’empresa són Judit Neddermann, La Pegatina, Miki Nuñez, Els Amics de les Arts, Sopa de Cabra i Mariona Escoda.

Anna Bacardit és membre de CANADA, una de les empreses creatives més destacades en el món dels videoclips. Ha sigut productora de videoclips com Sin Carné de Bad Gyal, La canción que no quiero cantarte d’Amaia i Aitana i Weightless d’Arlo Parks. També ha participat en la producció del documental “El sostre Groc”, els videoclips Motomami i Chicken Teriyaki de Rosalía i en festivals de cinema i música, com el festival de Sitges i l’In-Edit, el Primavera Sound o el Cruïlla. 

Bàrbara Farré és una directora de cinema de la productora CANADA. Va graduar-se a l’Escac i ha dirigit videoclips com Milionària de Rosalía, El Relámpago d’Amaia, o Internationally de Bad Gyal. El seu curtmetratge “La última virgen” va guanyar al millor curt al Festival de Málaga i als Premis Gaudí. També ha dirigit dos capítols de “Todas las veces que nos enamoramos”, la nova sèrie de Netflix llançada per Sant Valentí. 

Àlex Perez és un productor musical i compositor graduat per l’Esmuc i co-autor d’èxits com Supermercat de Lil Dami, tot un hit del panorama musical català. També ha col·laborat amb artistes com Miki Nuñez, Nil Moliner i Samantha. Al mateix temps, porta el seu projecte en solitari amb un àlbum i 7 senzills publicats i un nou disc en camí que sortirà el 2 de març titulat “La pluja d’un dia especial”. 

Dolo Beltran és una compositora, cantant i actriu catalana. Entre el 2000 i el 2013 va ser coneguda com a vocalista del grup Pastora, un grup musical de pop psicodèlic i electrònic de Barcelona, format per Dolo Beltrán (vocalista), Caïm Riba (compositor) i Pauet Riba (encarregat de l'aspecte visual). El seu videoclip “Me tienes contenta”, dirigit per Joan Riedweg, va ser el primer videoclip al món realitzat en 3D (integrament amb imatge digital estereoscòpica). 

Joan Riedweg va estudiar Periodisme a la Facultat de Ciències de la Comunicació a la UAB i Realització de Cinema i Televisió a l'Institut Oficial de Ràdio i Televisió de RTVE. S'ha especialitzat en la realització de videoclips, treballant amb grans grups espanyols, com Manolo Garcia, Serrat, Estopa, Sabina i Ska-p. També ha realitzat documentals, programes de televisió i dos llargmetratges: Xtrems i Desclassificats. Actualment, compagina el seu treball de professor a la UAB amb la direcció de llargmetratges i el desenvolupament de projectes personals.  

Patrícia Lázaro, Directora del Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual (PUBLICOM), conduirà la sessió. L’acte està organitzat pel departament de Publicitat, relacions públiques i Comunicació Audiovisual, amb el suport de la Facultat de Ciències de la Comunicació. 

Dins de