Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Psicologia Clínica i de la Salut

Posicionament de la Taula de Diàleg per a la Prevenció dels Trastorns de la Conducta Alimentària sobre la pràctica de prendre mesures antropomètriques als infants i adolescents als centres educatius

16 jul. 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El passat mes de desembre es va publicar el posicionament de la Taula de Diàleg per a la Prevenció dels Trastorns de la Conducta Alimentaria, coordinada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya,  sobre la pràctica de prendre mesures antropomètriques als infants i adolescents als centres educatius, elaborat per Bujalance Arguijo, Manera Bassols, Salvador Castell, i Sánchez Carracedo (2023).

Aquest document orienta cap a una posició crítica respecte a aquesta pràctica, destacant els possibles efectes negatius sobre la salut física i mental dels infants. Argumenta que prendre mesures antropomètriques pot afectar negativament l'autoestima, a més de promoure un estigma associat a l'excés de pes.

Es menciona, entre d’altres propostes, la necessitat d'implementar procediments de protecció quan es prenen aquestes mesures, incloent la preservació de la privacitat i la minimització de l'estigmatització. 

El document conclou ressaltant alternatives per a l'abordatge de l'excés de pes que no es centrin exclusivament en el control del pes, sinó que promoguin canvis d'hàbits saludables i una visió més holística de la salut.

Més informació

 

Dins de