Grups i centres de Recerca
El Departament allotja un conjunt d'equips de investigació que són els encarregats de desenvolupar les diferents línies de treball pròpies de les àrees de coneixement que té assignades. La missió del Departament és fomentar i coordinar els treballs que desenvolupen els diferents equips de recerca i ajudar a difondre els seus resultats. Cada equip de recerca, alhora, pot desenvolupar una o diverses línies de treball i pot tenir un o diversos projectes. Cada equip de recerca té la seva pròpia dinàmica de treball, convocatòria de reunions i formes d'accés i participació amb l'exterior.
Per conèixer més informació sobre els centres i grups de recerca, podeu visitar directament les seves pàgines web:
Centres de Recerca
Centre de Recerca i Estudis pel Desenvolupament Organitzatiu
El CRiEDO és una institució acadèmica vinculada a l’anàlisis i desenvolupament de les organitzacions en general, i aquelles vinculades a la formació i l’educació en tots els nivells i àmbits en particular.
Trobareu tota la informació sobre el CRiEDO en el següent enllaç.
Centre d'Estudis i Recerca per a una Societat Inclusiva
El CERSIN treballa en els processos inclusius per millorar la qualitat de vida de les persones des d’una vessant educativa, laboral, cultural i social, col·laborant en la conscienciació, respecte i reconeixement d'aquestes.
Trobareu tota la informació sobre el CERSIN en el següent enllaç
Càtedres Universitàries
Càtedra d'Educació Comunitària
La Càtedra d'Educació Comunitària (grup ERDISC) treballa en 4 àmbits: relació família, escola i comunitat; anàlisi de polítiques d'educació comunitària; educació comunitària no formal; educació comunitària i diversitat.
Trobareu tota la informació sobre la Càtedra en el següent enllaç.
Càtedra de Formació i Educació Viàries
La Càtedra de Formació i Educació Viàries (grup ERESV), treballa amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels ciutadans en el seu comportament viari.
Grups de Recerca
Colectivo de Investigación en Formación Ocupacional
El grup CIFO enfoca les seves activitats al camp de la formació d'adults i, més concretament, a l'àmbit de la formació vinculada al treball i al desenvolupament personal i social, incloent als propis professionals de l'àmbit educatiu.
Trobareu tota la informació sobre el grup CIFO en el següent enllaç.
Diversitat i Orientació
El grup DO té per objectiu la recerca per la justicia social en polítiques d'orientació, promocionar l'acció socioeducativa inclusiva i crear coneixement en matèria d'orientació en comunitats, contextos educatius formals i no formals.
Trobareu tota la informació sobre el grup DO en el següent enllaç.
Entorns d'Aprenentatge, Innovació Educativa i Tecnologies
El grup DIM-EDAINET s'enfoca en entorns d'aprenentatge amb tecnologies i innovació educativa; influència d'entorns d'informació i comunicació; el paper de les tecnologies en les metodologies d'ensenyament i la formació d'educadors.
Trobareu tota la informació sobre el grup DIM-EDAINET en el següent enllaç.
Equip de Desenvolupament Organitzacional
El grup EDO és una xarxa de xarxes que actua com un “clúster” de coneixement vinculant temes i línies de treball relacionats amb el desenvolupament de les organitzacions i amb l’objectiu d’intervenir en els processos formatius.
Trobareu tota la informació sobre el grup EDO en el següent enllaç.
Equip de Recerca en Diversitat i Inclusió en Societats Complexes
El grup ERDISC té l’objectiu de construir coneixement i fer transferència als processos vinculats a l’organització i la gestió del sistema i les institucions educatives en contextos interculturals des d’una mirada interdisciplinar.
Trobareu tota la informació sobre el grup ERDISC en el següent enllaç.
Equip de Recerca en Educació i Seguretat Viàries
El grup ERESV té com a objectiu reduir el nombre d’accidents de trànsit i la intensitat de danys de les persones, tenint en compte les etapes evolutives, en totes les situacions de la mobilitat, des de l’educació i la formació.
Grup de Recerca, Orientació i Desenvolupament Educatiu
El grup GRODE s'ha articulat amb la voluntat d'analitzar i investigar, amb el fi de proposar alternatives de millora davant les diverses demandes i necessitats emergents en el context educatiu actual.
Trobareu tota la informació sobre el grup GRODE en el següent enllaç.
Grup Observatori per a la Inclusió Socioeducativa
El grup GROIS centra la seva recerca en els col·lectius en situació de vulnerabilitat i els seus processos d'inclusió, així com la seva difusió, atenent a les línies estratègiques europees en matèria d'atenció als col·lectius o grups vulnerables.
Coordina: Dr. Pedro Jurado de los Santos.