Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Serveid'Ocupabilitat

La segona edició de 'Desaf·IA' premia tots els equips participants per la seva excel·lència

19 març 2025
Compartir a Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Aquesta competició d’emprenedoria de la UAB repta estudiants i alumni a treballar en equip per generar idees innovadores que solucionin problemàtiques socials i ambientals. Enguany ha guardonat les set propostes presentades en una decisió sense precedents del jurat. Els reptes plantejats eren el consum responsable i la salut.

Jurat i participants de
Jurat i participants de "Desaf·IA" 2025.

Aquest dimecres s’ha celebrat la segona edició de ‘Desaf·IA’, que ha mantingut la dinàmica de la primera: les persones participants han treballat en equips multidisciplinaris seguint la metodologia design thinking per desenvolupar solucions entorn de dos Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): “Consum i producció responsables” i “Salut i benestar”. L’esdeveniment ha estat dinamitzat pel coach Pedro Olivares, i els equips han comptat amb el suport d’eines d’intel·ligència artificial per potenciar les seves propostes.

En una decisió unànime, el jurat ha premiat els set equips participants, una situació inèdita fins ara en les competicions d’emprenedoria de la Universitat. Aquesta resolució ha estat motivada per l’extraordinària qualitat de les idees presentades i l’excel·lent execució de les presentacions, que ha derivat en un reconeixement global. Així doncs, totes les persones participants rebran un val de 30 euros per gastar a Abacus; a més, gaudiran de suport expert per desenvolupar les seves idees emprenedores.

Amb aquest èxit qualitatiu, 'Desaf·IA' es consolida com una iniciativa d’aprenentatge que fomenta la innovació, la col·laboració i l’ús de la tecnologia en la resolució de reptes socials i ambientals. La competició està organitzada per la Unitat d’Emprenedoria del Servei d’Ocupabilitat de la UAB, part d’Emprèn UAB.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Consum i producció responsables
  • Salut i benestar

Dins de