Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Serveid'Ocupabilitat

Convocades 110 beques per fer pràctiques al Departament de Cultura

18 juny 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Tenen com a objectiu facilitar la incorporació al món laboral en àmbits diversos com la restauració de béns culturals, el disseny i la creativitat digital, la llengua i la comunicació, l’administració digital, l’arxivística, la museografia i les biblioteques. El període de presentació de sol·licituds acaba el 26 de juny.

Restauració de béns culturals

Ja es poden presentar les sol·licituds per a les beques per fer pràctiques al Departament de Cultura o a les seves entitats adscrites durant el període 2024-2025. L’objectiu d'aquestes beques és donar una formació pràctica a aquelles persones que han finalitzat recentment la seva formació acadèmica, per tal de facilitar la seva incorporació al món laboral.

Consulta les beques i fes la sol·licitud

En total, es convoquen 110 beques en àmbits molt diversos: restauració de béns culturals, arxivística, comunicació, administració digital, tractament de dades, patrimoni arquitectònic, arqueologia, relacions internacionals, museografia, llengües i lletres, biblioteques, disseny i creativitat digital.

Enguany, amb l’objectiu d’aconseguir una simplificació en la sol·licitud i gestió de les beques, totes les beques per fer pràctiques es regeixen per unes bases específiques úniques. Aquestes bases categoritzen les beques per modalitats. La persona interessada ha d'escollir una única modalitat, és a dir, només pot presentar una sol·licitud de beca, amb la selecció d'una única modalitat.

Consulta les bases

A les bases s'hi especifica quins títols de grau donen accés a cada modalitat de beca. Un mateix grau pot permetre optar a més d'una modalitat. També cal tenir present que si la persona sol·licitant ja ha realitzat una beca per fer pràctiques al Departament de Cultura amb anterioritat, no es pot tornar a presentar, encara que vulgui optar a una modalitat diferent.

El període de realització de les beques per fer pràctiques serà, aproximadament, entre octubre de 2024 i juliol de 2025. L’horari de dedicació setmanal és de 35 hores, en horari de matí, de 8.00 a 15.00 h. 

Les persones interessades, a més a més de tenir el títol de grau requerit per la modalitat de beca que escullin, han de poder acreditar el nivell C1 català (certificat de la Secretaria de Política Lingüística o equivalent). En el cas de la modalitat K1, corresponent a l’especialitat d’aprenentatge de català, assessorament lingüístic i edició, es requereix tenir el nivell superior de català (nivell C2). 

El període per presentar sol·licituds acaba el 26 de juny a les 14.00 h i les sol·licituds es tramiten telemàticament. El formulari de sol·licitud s'ha de signar amb certificat digital o bé amb IdCAT mòbil o altres signatures de clau concertada.

En cas de dubtes o consultes podeu enviar un correu electrònic a la bústia osic@gencat.cat.

Dins de