Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Serveid'Ocupabilitat

La primera edició de 'Desaf·IA' premia 4 idees innovadores per promoure la igualtat de gènere i millorar la gestió de l'aigua

14 març 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La competició, celebrada aquest dimecres 13 de març i dinamitzada pel coach Pedro Olivares, ha reunit estudiants i alumni de la UAB amb un objectiu comú: idear solucions innovadores que contribueixin als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Ho han fet seguint la metodologia design thinking i amb l'ajuda d'eines d'intel·ligència artificial.

Persones participants del Desafia 2024

Organitzat per la Unitat d'Emprenedoria del Servei d'Ocupabilitat, Desaf·IA ha proporcionat un espai per a la creativitat i la col·laboració entre persones estudiants i alumni de diferents Facultats i Escoles de la UAB. Totes elles, agrupades en equips multidisciplinaris, han utilitzat la metodologia design thinking per generar solucions innovadores que donen resposta a dos reptes d'actualitat basats en els ODS: aigua neta i sanejament i igualtat de gènere. 

La competició s'ha desenvolupat sota la guia de Pedro Olivares, coach especialista en lideratge, i ha promogut l'ús d'eines d'intel·ligència artificial (com Groq, Perplexity o Leonardo.AI) per enfortir el procés d'ideació dels projectes. Això ha permès que els equips abordin els reptes plantejats amb una perspectiva més rica i innovadora.

Al final de la jornada, i després d'escoltar un pitch o presentació breu de totes les idees, un jurat integrat per professorat i persones expertes de la UAB ha seleccionat quatre equips guanyadors, dos per cada repte, en base al nivell de creativitat, la viabilitat i l’impacte de les seves propostes. Aquests han estat:

Repte 'Aigua neta i sanejament':

  • Equip 3: Jordi Ventosa Altimira i Javier Arranz Gutiérrez
  • Equip 5: Enric Chust Gimeno i David Rescalvo Rius

Repte 'Igualtat de gènere':

  • Equip 1: Estrella Ardila Camargo i Marc Valle Romeu
  • Equip 6: Arnau López Herreros i Armand Gallardo Blázquez

Totes les persones integrants d’aquests equips han rebut un val de 30 euros per gastar a Abacus.

La primera edició de Desaf·IA ha posat de manifest el potencial de la intel·ligència artificial com a eina per abordar els reptes més urgents de la nostra societat i del nostre planeta.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Aigua neta i sanejament
  • Igualtat de gènere

Dins de