María José Romero, alumni de Ciències Biomèdiques, compartirà la seva experiència emprenedora en una 'conferència TOP' en línia
Romero, que es dedica a la recerca biomèdica a Copenhaguen, està desenvolupant Netlantis, un projecte emprenedor que té per objectiu la fabricació de xarxes de pesca amb materials biodegradables i que ha estat premiat. Relatarà aquesta, entre altres experiències, en una conferència per a estudiants i alumni de la UAB que es farà el 12 de març, dimarts, a les 13.00 h per Microsoft Teams. Inscripció gratuïta a l’aplicació NEXUS.
María José Romero, graduada en Ciències Biomèdiques a l’Autònoma el 2020, protagonitzarà la propera Conferència d’emprenedors/es TOP que ofereix la Unitat d’Emprenedoria del Servei d’Ocupabilitat; en aquest cas, ho farà de forma telemàtica des de Dinamarca. Es tracta d’una sessió exclusiva i gratuïta per a estudiants i alumni de la UAB que permetrà conèixer de primera mà una experiència emprenedora i ampliar competències en l’àmbit de la generació d’idees i l’emprenedoria.
Un cop graduada a la UAB, Romero va fer el salt a Copenhaguen, on va cursar un Màster en Bioinformàtica i ha col·laborat en múltiples projectes de l’àmbit de les Biociències, alguns d’abast internacional. En aquests moments, a més, es dedica a la recerca biomèdica al Novo Nordisk Foundation Center, a la Universitat de Copenhaguen.
Per altra banda, com a membre de l’equip iGEM de la Universitat de Copenhaguen, l'emprenedora està desenvolupant el projecte Netlantis, que té per objectiu la fabricació de xarxes de pesca amb nous biomaterials que permetin una pesca més sostenible. Aquesta iniciativa va ser premiada a l’edició de 2022 de l’iGEM Competition, la major competició mundial en el camp de la biologia sintètica.
Durant el seu pas per l’Autònoma, Romero va participar molt activament en el programa UAB-Emprèn, on va guanyar diverses competicions l’any 2019: Emprèn Pitch, UAB Reptes i STARTUP LAB UAB.
Un dia abans de la conferència, les persones inscrites rebran un enllaç de Microsoft Teams que els permetrà connectar-s’hi. Qui encara no disposi d’un perfil a l’aplicació NEXUS pot fer-hi una Alta parcial que li permetrà inscriure’s a l'activitat de forma molt senzilla.
Aquesta activitat s’inclou dins de la iniciativa Projecta’t, que permet obtenir crèdits ECTS.