Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Serveid'Ocupabilitat

Cursar la formació telemàtica en emprenedoria iFest Bootcamp permetrà obtenir 2 crèdits ECTS

18 gen. 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

iFest és un programa de la Generalitat de Catalunya que promou la innovació i l’emprenedoria entre els i les joves. S’inicia amb el Bootcamp, una formació intensiva en línia per a la resolució de reptes a través de la metodologia design thinking. L’alumnat de grau de la UAB que cursi aquesta formació, amb una durada de 35 hores lectives, podrà obtenir 2 crèdits ECTS; les inscripcions són obertes fins el 30 de gener i el període formatiu ja ha començat.

iFest 2024

El Bootcamp ja està en marxa i es desenvoluparà durant els mesos de gener i febrer. Consisteix en una plataforma de formació en línia, amb 7 blocs i activitats síncrones (35 hores lectives) amb metodologia design thinking, que integra competències clau: emprenedora, digital, competència personal, social i d’aprendre a aprendre. Els continguts didàctics estan estructurats per blocs, amb píndoles formatives en format vídeo:

  • Bloc 1: Empatia
  • Blocs 2 i 3: Definició i ideació
  • Blocs 4 i 5: Prototip i test
  • Bloc 6: Lean Canvas
  • Bloc 7: Comunicació

Com inscriure's

L’alumnat de grau de la UAB que vulgui obtenir els 2 crèdits ECTS no només s’ha de registrar a la plataforma i cursar la formació, sinó que també s’ha d’inscriure al Bootcamp dins de l’aplicació NEXUS de la Universitat abans del 30 de gener; qui no faci aquest segon pas, no podrà obtenir el reconeixement acadèmic corresponent.

Registre a la plataforma del Bootcamp

Inscripció al Bootcamp a NEXUS

 

La pedra angular de l’iFest són els reptes socials i ambientals i la metodologia design thinking utilitzada per donar-los resposta. Aquestes són les activitats que formen part del programa:

  • Una formació elemental focalitzada en la resolució de reptes (iFest Bootcamp), des d’ara i fins al març.
  • Una competició on es triaran les millors solucions (iFest Competition), amb inscripcions al març i una gran final al maig.
  • Una preacceleració pels projectes guanyadors que consta de mentoria, ponències personalitzades, visites a startups i entitats de l’ecosistema i, per últim, ajuda per testejar la solució en el mercat (iFest Acceleration); al juny.

Dins de