Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura

Laura Vilagrà protagonitza una sessió pràctica a l'assignatura Periodisme Polític

20 set. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L’exvicepresidenta del Govern detalla com funciona la relació entre la Generalitat i els mitjans de comunicació i se sotmet a una roda de premsa per part de l’alumnat.

laura-vilagrà

L’exvicepresidenta del Govern de la Generalitat i actual diputada d’ERC al Parlament, Laura Vilagrà, va protagonitzar el passat divendres 20 de setembre una conferència davant dels alumnes de Periodisme Polític,  assignatura optativa del grau de Periodisme. Vilagrà va explicar-los com funciona la comunicació a la Generalitat i com són les relacions entre els mitjans, les institucions i els partits. “Els polítics dediquem bona part del nostre temps a comunicar. L’exprimer ministre britànic Tony Blair, per exemple, deia que el 70% del seu temps el dedicava a la comunicació. Per això, és tan i tan important la comunicació i el periodisme polític”.

Vilagrà també es va sotmetre a una roda de premsa per part de l’alumnat. Es tractava d’una pràctica en què els estudiants havien de buscar documentació sobre l’exvicepresidenta, preparar-se les preguntes i redactar una noticia. Els alumnes, doncs, van adoptar el paper de periodistes polítics i van preguntar-li tota mena de qüestions d’actualitat: per què un partit independentista com ERC ha donat la presidència al PSC?, per què ERC no aposta per refer ponts amb la resta de partits independentistes?, qui liderarà ERC després del congrés intern?, són suficients les polítiques que fa el Govern per protegir el català?, com s’aconseguirà el finançament singular que ERC ha pactat amb Salvador Illa i Pedro Sánchez?

Dins de