Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Microelectrònica i Sistemes Electrònics

Defensa de tesi de Marc Codina

11 juny 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Defensa de tesi de Marc Codina Barberà el pròxim 11 de Juny a les 11:00h. Sala de Graus de l’Escola d'Enginyeria, Q1/0003 (2 portes)

Portada defensa tesis Marc Codina

Doctorand: Marc Codina Barberà.

Títol: Plataforma MIoT d'anàlisi de la marxa per a l'avaluació de la salut.

Directors: David Castells Rufas / Jordi Carrabina Bordoll

Tutor: Jordi Carrabina Bordoll

Data i hora lectura: 11/06/2024, 11:00h.

Lloc lectura: Sala de Graus de l’Escola d'Enginyeria, Q1/0003 (2 portes).

Programa de Doctorat: Enginyeria Electrònica i de Telecomunicació.

 

Abstract

The integration of wearable sensors into healthcare systems has revolutionized the field of gait analysis, offering clinicians valuable insights into patients' mobility and overall health status. This research explores the potential of wearable sensor data for advanced gait and balance analysis in healthcare. The study begins with an analysis of the dynamic landscape of modern healthcare, highlighting the fusion of technology with medical practice and its impact on healthcare delivery and patient outcomes. Central to this transformation are Digital Health, Medical Internet of Things (MIoT), mHealth, eHealth, and medical platforms, which collectively redefine healthcare accessibility, efficiency, and effectiveness. The research presents a developed gait analysis and balance assessment platforms. By leveraging machine learning and artificial intelligence (AI) techniques, the study aims to develop evaluation algorithms capable of analyzing gait and balance data and improving medical diagnostics. Through an economic study, the research aims to demonstrate the efficacy of the proposed platform saving money and improving medical diagnostics.

Resumen

La integración de sensores portátiles en los sistemas sanitarios ha revolucionado el campo del análisis de la marcha, ofreciendo a los médicos valiosos datos sobre la movilidad y el estado de salud general de los pacientes. Esta investigación explora el potencial de los datos de los sensores portátiles para el análisis avanzado de la marcha y el equilibrio en la atención sanitaria. El estudio comienza con un análisis del panorama dinámico de la asistencia sanitaria moderna, destacando la fusión de la tecnología con la práctica médica y su impacto en la prestación de asistencia sanitaria y los resultados de los pacientes. En el centro de esta transformación se encuentran la salud digital, el Internet médico de las cosas (MIoT), la sanidad móvil, la sanidad electrónica y las plataformas médicas, que redefinen colectivamente la accesibilidad, la eficiencia y la eficacia de la asistencia sanitaria. La investigación presenta una plataforma desarrollada para el análisis de la marcha y la evaluación del equilibrio. Al aprovechar las técnicas de aprendizaje automático e inteligencia artificial (IA), el estudio tiene como objetivo desarrollar algoritmos de evaluación capaces de analizar los datos de la marcha y el equilibrio y mejorar los diagnósticos médicos. Mediante un estudio económico, la investigación pretende demostrar la eficacia de la plataforma propuesta para ahorrar dinero y mejorar los diagnósticos médicos.

Resum

La integració de sensors portàtils en els sistemes de salut ha revolucionat el camp de l’anàlisi de la marxa, oferint als clínics coneixements valuosos sobre la mobilitat i l’estat de salut general dels pacients. Aquesta investigació explora el potencial de les dades de sensors portàtils per a l’anàlisi avançada de la marxa i l’equilibri en l’àmbit de la salut. L’estudi comença amb una anàlisi del panorama dinàmic de l’atenció mèdica moderna, destacant la fusió de la tecnologia amb la pràctica mèdica i el seu impacte en la prestació de serveis de salut i els resultats per als pacients. Al centre d’aquesta transformació es troben la Salut Digital, la Internet de les Coses Mèdiques (MIoT), la salut mòbil (mHealth), la salut electrònica (eHealth) i les plataformes mèdiques, que col·lectivament redefineixen l’accessibilitat, l’eficiència i l’efectivitat de l’atenció mèdica. La investigació presenta unes plataformes desenvolupades per a l’anàlisi de la marxa i l’avaluació de l’equilibri. En aprofitar tècniques d’aprenentatge automàtic i intel·ligència artificial (IA), l’estudi té com a objectiu desenvolupar algorismes d’avaluació capaços d’analitzar dades de la marxa i l’equilibri i millorar els diagnòstics mèdics. A través d’un estudi econòmic, la investigació busca demostrar l’eficàcia de la plataforma proposada estalviant diners i millorant els diagnòstics mèdics.

Dins de