Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Matemàtiques

Lliçó inaugural del curs 2024-2025

30 set. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Conferència inaugural del curs acadèmic 2024-2025 dels graus de Matemàtiques, Estadística Aplicada i Matemàtica Computacional i Analítica de Dades, a càrrec de Dolors Herbera, professora del Departament de Matemàtiques de la UAB.

Lliçó inaugural

El proper dimecres 2 d'octubre, a les 12:00h, a la Sala d'Actes de les Facultats de Ciències i Biociències, la professora Dolors Herbera Espinal impartirà la lliçó inaugural: "Abstracció, classificació i invariants"

Resum:

L’abstracció és una de les eines clau en Matemàtiques i, molt especialment, en  l’Àlgebra on  sempre mirem de substituir càlculs per manipulació de conceptes.
Els canvis de perspectiva en el nivell d’abstracció han marcat l’evolució de l’Àlgebra com a disciplina. En aquesta xerrada ho exemplificarem amb alguns Teoremes de Classificació. Examinarem diversos punts de vista d’un resultat molt clàssic com el Teorema de Classificació dels grups abelians finitament generats, i d’altres molt més moderns sobre classificació de representacions de buiracs (grafs finits orientats) en espais vectorials. Recentment, els invariants associats a aquestes classificacions han esdevingut una eina clau de l’Anàlisi Topològica de Dades.

Dins de