Arxiu de notícies
Resultats de la cerca
Mostrant coincidències amb:
La Dra. Mercedes Arrué ens explica la seva tesi doctoral
21 07 2023
"Las partículas diésel son perjudiciales y alteran la fisiología de órganos tales como el cerebro, el pulmón o el sistema circulatorio lo que puede dar lugar a la aparición de un ictus o a que su recuperación sea peor".
L'estrès crònic que pateixen les dones víctimes de violència de gènere altera la manera com responen a un estrès puntual
20 07 2023
En un article coordinat pel Dr. Antonio Armario, analitzen les conseqüències de l'estrès sostingut en el temps que suposa patir violència de gènere, i estudien com afecta tant a la capacitat per detectar situacions amenaçadores com a la salut mental. Llegeix l'article
Impuls a l'estudi d'una teràpia gènica per aturar la progressió de malalties neurodegeneratives
07 07 2023
La Universitat ha signat un acord de llicència de patent amb Anew Medical, empresa nord-americana que desenvolupa teràpies innovadores per a malalties neurodegeneratives i el càncer, que els permetrà treballar conjuntament per accelerar el desenvolupament del tractament a fi que pugui arribar a la fase clínica. La teràpia gènica patentada per investigadors de la UAB protegeix, en ratolins, contra els dèficits cognitius associats a l’envelliment, millora la funció motora i retarda l’aparició de malalties com l’esclerosi lateral amiotròfica o l’Alzheimer.
Demostren la importància de l'eix fetge-cervell en la malaltia d'Alzheimer
22 06 2023
Un equip de recerca de la UAB ha analitzat el fetge de ratolins model de malaltia d’Alzheimer i ha descrit alteracions morfològiques, cel·lulars i funcionals. La recerca demostra la importància de l’eix fetge-cervell pel que fa als símptomes psicològics de la malaltia.
Una dieta hipocalòrica atenua canvis cerebrals relacionats amb la pèrdua de memòria associada a l'edat
22 06 2023
Un estudi coordinat des de l’Institut de Neurociències de la UAB (INc-UAB) estudia en rates velles els efectes que té una dieta de restricció calòrica sobre l’hipocamp, una estructura cerebral crítica en processos d’aprenentatge i memòria. Els resultats corroboren que hi ha una millora cognitiva derivada de la dieta i conclouen que va lligada a una reducció dels nivells d’inflamació i pèrdua neuronal a l’hipocamp.
El projecte BioFINE millorarà les pròtesis biòniques
29 05 2023
El Grup de Neuroplasticitat i Regeneració, liderat pel professor Xavier Navarro, participa en el projecte europeu BioFINE (BioFunctional IntraNeural Electrodes). L’objectiu és millorar la biocompatibilitat dels elèctrodes intraneurals per a extremitats biòniques, un repte multidimensional d’enginyeria biològica i química. El projecte està finançat pel Consell Europeu d'Innovació dins del programa Horizon-EIC-2022-Pathfinder Open.