Arxiu de notícies
Resultats de la cerca
Mostrant coincidències amb:
Es busquen persones voluntàries per a un estudi de Neurociències
L'AnderoLab, de l'Institut de Neurociències de la UAB, busca voluntaris i voluntàries per participar en un estudi que investiga com el sexe, el cicle menstrual i els nivells hormonals influeixen en la modulació de la memòria emocional. Si t’interessa, si us plau, omple el formulari.
Un estudi co-coordinat per la Dra Elena Martín-Garcia ha estat seleccionat com a millor article del 2024 per la prestigiosa revista GUT
L’article vincula la microbiota intestinal a la predisposició de desenvolupar addicció al menjar i associa la presència d’un tipus de bacteris al risc de patir aquest trastorn. Llegeix l'article
Molt bones festes i bon 2025!
Amb aquesta adaptació d'una imatge de microscòpia d'Uxía Fraga, des de l'Institut de Neurociències us desitgem molt bones festes i una bona entrada d'any!
Una experiència de PhD: Dra Laura Martínez
"La meva tesis s’ha centrat en l’estudi de la via de senyalització PI3K/PDK1/Akt, que està hiperactivada en el cervell de pacients d’Alzheimer".
10 projectes liderats per investigadors i investigadores de l'Institut reben finançament de la convocatòria de Generación de Conocimiento 2023
L'Agència Estatal d’Investigació (AEI) finançarà 10 projectes de recerca coordinats per personal investigador del nostre centre per als propers 3 o 4 anys. Aquesta convocatòria és una de les més destacades en l'àmbit de la recerca a Espanya i té com a objectiu principal promoure el desenvolupament de projectes científics que contribueixin a l'avenç del coneixement en diverses disciplines.
Primers resultats positius de la teràpia gènica per a l'SPG52, que pateixen tres infants a Espanya
L’equip de recerca que investiga una teràpia gènica per tractar la paraplegia espàstica de tipus 52 (SPG52) ha finalitzat ja els primers assajos preclínics del tractament, fets en neurones derivades de cèl·lules mare d’Abril Merino, una nena de vuit anys afectada per la malaltia, i en ratolins. La recerca es duu a terme gràcies a la campanya de mecenatge que la UAB té en marxa, amb la col·laboració principal de l’associació La Lucha de Abril.
Premi Amics de la UAB per a la Dra. Elena Galea
L'Associació Amics de la UAB va premiar a títol pòstum la Dra. Elena Galea, per la seva implicació en el camp de la recerca científica i la salut. La cerimònia es va celebrar a la Casa de la Convalescència i la Dra. Roser Masgrau, amb qui va compartir recerca, va recollir el reconeixement.
Observen en models animals amb hipertensió que patir un ictus cerebral afecta artèries d'altres parts del cos
Un estudi liderat pel Dr. Francesc Jiménez-Altayó, investigador de l’Institut i del CIBERCV, ha demostrat que la interrupció temporal del flux sanguini al cervell pot provocar canvis duradors a les petites artèries de l’abdomen de rates amb hipertensió. L’equip de recerca també ha avaluat l’eficàcia d’un fàrmac anomenat SAHA per contrarestar aquests efectes, i s’ha vist que és capaç de prevenir alguns dels canvis primerencs a les artèries i de reduir el dany cerebral a llarg termini.
Les jornades han estat un èxit!
La XI edició de les Jornades ha permès que gairebé 150 membres de l'Institut es trobessin a l'Hotel Eden Roc per compartir la seva recerca a partir de xerrades i sessions de póster, promovent l'intercanvi d'idees i les col·laboracions.
Un projecte per identificar noves teràpies per a la malaltia d'Alzheimer rep finançament de l'Alzheimer's Association
La Alzheimer’s Association finançarà un projecte del Dr. Arnaldo Parra-Damas per estudiar les alteracions moleculars de neurones inhibitòries que tenen lloc durant la malaltia d’Alzheimer.