Arxiu de notícies
Resultats de la cerca
Mostrant coincidències amb:
Una nova tecnologia implantable basada en grafè obre camí per a aplicacions terapèutiques d'alta precisió
15 01 2024
Un estudi publicat a Nature Nanotechnology presenta una neurotecnologia innovadora basada en grafè amb potencial per a tenir un impacte transformador en neurociència i aplicacions mèdiques. Aquesta recerca, liderada per l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), amb participació de l'Institut, es troba en desenvolupament per a aplicacions terapèutiques a través de la spin-off INBRAIN Neuroelectronics. Llegeix l'article
Nova recerca per desenvolupar un tractament per a la malaltia ultrarara generada per la mutació del gen ADSL
04 12 2023
La UAB ha posat en marxa una nova campanya per recaptar fons per estudiar una teràpia gènica per a la deficiència d'adenilsuccinat liasa (ADSL), una malaltia genètica ultrarara que pateixen uns 80 nens i nenes al món, entre els quals dos germans de Cambrils, l’Anton i l’Andreu.
Identifiquen les neurones que provoquen el mareig
26 10 2023
La informació que percebem del moviment viatja des de l'oïda interna fins a unes zones del cervell anomenades nuclis vestibulars, que juguen un paper important en el mareig. Ara, investigadors del grup de recerca en Neuropatologia mitocondrial i la Universitat de Washington han identificat en ratolins quines neurones específiques transmeten els senyals que provoquen aquest malestar. L’estudi s’ha publicat a la revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). Llegeix l'article
El Laboratori humà rep un ajut de la Fundación Alicia Koplowitz
11 10 2023
El grup de recerca Laboratori Humà, en col.laboració amb el Dr Albert Quintana, ha rebut finançament a la convocatòria “Ayudas a proyectos de Investigación 2023” de la Fundación Alicia Koplowitz. L’estudi està centrat en les diferències individuals en la resposta a l’estrès i avalua diferents biomarcadors i paràmetres d’adversitat primerenca, amb l’objectiu final d’aprofundir en els factors de risc i de protecció a desenvolupar trajectòries de conducta disruptiva i prosocial.
Nova metodologia per estudiar els intricats detalls de les plaques amiloides en la malaltia d'Alzheimer
11 10 2023
Un article on han participat les Dres. Lydia Giménez-Llor i Aida Munsant, en col·laboració amb l'Institut Karolinska (KI) i l'empresa de biotecnologia BioArctic, han combinat la microscòpia STED, una tecnologia que permet la visualització amb superresolució, i un nou anticòs creat recentment, per observar els agregats amiloidogènics característics de la malaltia d'Alzheimer.
Els Drs. Emma Puighermanal, Albert Quintana i Rubèn López reben un Ajut Innovadors 2022
05 10 2023
L’Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat ha seleccionat tres projectes de l’Institut per promoure’n la seva transferència a la societat.
X INc-UAB Scientific Conferences
05 10 2023
Del 2 al 4 d'octubre va celebrar-se la desena edició de les jornades de l'Institut. 129 persones van reunir-se a l'hotel Eden Roc, a Sant Feliu de Guíxols, per compartir la seva recerca. Pòsters, plenàries i xerrades d'estudiants de segon any, juntament amb una sessió sobre estades a l'estranger o jocs de nit, van completar el programa. Gràcies a tothom qui les va fer possibles. L'any que ve, més!
Els Drs. Laura Cutando i Arnaldo Parra Damas guanyen un contracte RyC
05 10 2023
L'Agencia Estatal de Investigación ha publicat la Proposta de Resolució Provisional de persones seleccionades i de reserva de la convocatòria 2022 de les ajudes Ramon y Cajal. Els Drs. Laura Cutando i Arnaldo Parra Damas han estat seleccionats.
Estudien en ratolins com canvia la matèria gris i la matèria blanca del cervell durant els primers dies de vida
15 09 2023
Un grup de recerca de la Unitat d’Histologia i de Biofísica i l’Institut utilitza una tècnica de gran sensibilitat per analitzar els canvis bioquímics que es produeixen en el cervell en maduració. L’estudi és clau per entendre com es forma aquest òrgan i poder entendre què passa en les malalties en que hi ha alteracions en el neurodesenvolupament, com l’autisme o l’esquizofrènia. Llegeix l'article
Aconsegueixen que l¿EMA designi el cannabidiol com a medicament orfe pel tractament de la Síndrome de Leigh
14 09 2023
Els Drs. Emma Puighermanal, Albert Quintana i Elisenda Sanz, del grup de recerca en Neuropatologia Mitocondrial, van presentar la sol·licitud a l’Agència Europea del Medicament (EMA), que ha designat el cannabidiol com a medicament orfe per tractar aquesta malaltia mitocondrial minoritària.