Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Neurociències (INc-UAB)

Arxiu de notícies

Resultats de la cerca

  • BIYSC

    Acaba una nova edició del BIYSC

    Un any més, els laboratoris que coordinen els Drs. Raül Andero i Lydia Giménez-Llort han rebut un grup internacional d'estudiants de secundària participants del programa BIYSC, organitzat per la Fundació La Pedrera.

  • croma 24

    CROMA 2024

    El passat 21 de maig vam rebre a l'Institut 42 alumnes de diferents escoles del Vallès que participen al programa CROMA, organitzat per la FAS.

  • Escolab 24

    Una pila d'activitats per la Setmana del Cervell

    La Setmana del Cervell és una iniciativa mundial a la que ens sumem cada any per donar visibilitat a la recerca que es fa sobre aquest organ i el sistema nerviós en general.

  • Laboratori Stress Protein kinases

    Entrevista a la Dra. Paula Escudero

    La Dra. Paula Escudero ha fet un postdoc al laboratori que coordina el Dr. Jose Manuel López Blanco, amb qui, recentment, ha publicat un article sobre com les condicions del medi de cultiu cel·lular influeixen en l'estudi de la malaltia neurològica de Lesch-Nyhan.

  • FOTO 11f

    11F: Dia de la dona i la nena en la ciència

    L'11 de febrer és el dia de la dona i la nena en la ciència i, per celebrar-ho, durem a terme diverses activitats a escoles i instituts.

  • Memòria de la por: efectes oposats segons el sexe

    NEO: Memòria de la por: efectes oposats segons el sexe

    Demostrat per primer cop que els processos neuronals i els comportaments relacionats amb la formació de la memòria poden ser contraris entre ratolins mascles i femelles. 

  • Mercedes Arrué

    La Dra. Mercedes Arrué ens explica la seva tesi doctoral

    "Las partículas diésel son perjudiciales y alteran la fisiología de órganos tales como el cerebro, el pulmón o el sistema circulatorio lo que puede dar lugar a la aparición de un ictus o a que su recuperación sea peor".

  • Hèlix d'ADN

    Impuls a l'estudi d'una teràpia gènica per aturar la progressió de malalties neurodegeneratives

    La Universitat ha signat un acord de llicència de patent amb Anew Medical, empresa nord-americana que desenvolupa teràpies innovadores per a malalties neurodegeneratives i el càncer, que els permetrà treballar conjuntament per accelerar el desenvolupament del tractament a fi que pugui arribar a la fase clínica. La teràpia gènica patentada per investigadors de la UAB protegeix,  en ratolins, contra els dèficits cognitius associats a l’envelliment, millora la funció motora i retarda l’aparició de malalties com l’esclerosi lateral amiotròfica o l’Alzheimer.

  • Imatge El projecte BioFINE millorarà les pròtesis biòniques

    El projecte BioFINE millorarà les pròtesis biòniques

    El Grup de Neuroplasticitat i Regeneració, liderat pel professor Xavier Navarro, participa en el projecte europeu BioFINE (BioFunctional IntraNeural Electrodes). L’objectiu és millorar la biocompatibilitat dels elèctrodes intraneurals per a extremitats biòniques, un repte multidimensional d’enginyeria biològica i química. El projecte està finançat pel Consell Europeu d'Innovació dins del programa Horizon-EIC-2022-Pathfinder Open.