Arxiu de notícies
Resultats de la cerca
Mostrant coincidències amb:
L'Institut va participar a la Nit Europea de la Recerca
El divendres 27 de setembre es va celebrar a tot Europa la Nit Europea de la Recerca i investigadors/es del Laboratori Humà i del grup de recerca en Neuroplasticitat i Regeneració van sumar-se a la iniciativa.
Una experiència de PhD: Dr. Sergi Verdés
"En aquesta tesi hem centrat la nostra atenció en una molècula prometedora: Klotho, que hem vist que pot combatre simultàniament diverses alteracions de l’ELA".
Acaba una nova edició del BIYSC
Un any més, els laboratoris que coordinen els Drs. Raül Andero i Lydia Giménez-Llort han rebut un grup internacional d'estudiants de secundària participants del programa BIYSC, organitzat per la Fundació La Pedrera.
CROMA 2024
El passat 21 de maig vam rebre a l'Institut 42 alumnes de diferents escoles del Vallès que participen al programa CROMA, organitzat per la FAS.
Una pila d'activitats per la Setmana del Cervell
La Setmana del Cervell és una iniciativa mundial a la que ens sumem cada any per donar visibilitat a la recerca que es fa sobre aquest organ i el sistema nerviós en general.
Entrevista a la Dra. Paula Escudero
La Dra. Paula Escudero ha fet un postdoc al laboratori que coordina el Dr. Jose Manuel López Blanco, amb qui, recentment, ha publicat un article sobre com les condicions del medi de cultiu cel·lular influeixen en l'estudi de la malaltia neurològica de Lesch-Nyhan.
11F: Dia de la dona i la nena en la ciència
L'11 de febrer és el dia de la dona i la nena en la ciència i, per celebrar-ho, durem a terme diverses activitats a escoles i instituts.
NEO: Memòria de la por: efectes oposats segons el sexe
Demostrat per primer cop que els processos neuronals i els comportaments relacionats amb la formació de la memòria poden ser contraris entre ratolins mascles i femelles.
La Dra. Mercedes Arrué ens explica la seva tesi doctoral
"Las partículas diésel son perjudiciales y alteran la fisiología de órganos tales como el cerebro, el pulmón o el sistema circulatorio lo que puede dar lugar a la aparición de un ictus o a que su recuperación sea peor".
Impuls a l'estudi d'una teràpia gènica per aturar la progressió de malalties neurodegeneratives
La Universitat ha signat un acord de llicència de patent amb Anew Medical, empresa nord-americana que desenvolupa teràpies innovadores per a malalties neurodegeneratives i el càncer, que els permetrà treballar conjuntament per accelerar el desenvolupament del tractament a fi que pugui arribar a la fase clínica. La teràpia gènica patentada per investigadors de la UAB protegeix, en ratolins, contra els dèficits cognitius associats a l’envelliment, millora la funció motora i retarda l’aparició de malalties com l’esclerosi lateral amiotròfica o l’Alzheimer.