Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Neurociències (INc-UAB)

Els Drs. Laura Cutando i Arnaldo Parra Damas guanyen un contracte RyC

05 oct. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

L'Agencia Estatal de Investigación ha publicat la Proposta de Resolució Provisional de persones seleccionades i de reserva de la convocatòria 2022 de les ajudes Ramon y Cajal. Els Drs. Laura Cutando i Arnaldo Parra Damas han estat seleccionats.

laura cutando i arnaldo parra

La línia de recerca que desenvoluparà el Dr. Arnaldo Parra Damas estarà centrada en lestudi de gens específics de poblacions neuronals inhibitòries i excitatòries de l'hipocamp i el seu paper en la pèrdua de sinapsi i memòria en la malaltia d'Alzheimer. Per això, el Dr. Parra Damas aplicarà metodologies òmiques específiques de tipus cel·lular, eines d'edició epigenètica, histologia i biologia molecular per analitzar nous models transgènics de la malaltia d'Alzheimer així com mostres de teixit cerebral de pacients, per tal d'identificar nous biomarcadors i dianes terapèutiques.

D'altra banda, la Dra. Laura Cutando se centrarà en l'estudi de les alteracions genòmiques i funcionals que tenen lloc a poblacions neuronals específiques del cerebel en trastorns mentals i del neurodesenvolupament com la Síndrome de Rett. Mitjançant la combinació metodologies òmiques, tècniques d'edició gènica, models animals i estudis de conducta, histologia i biologia molecular, la Dra. Laura Cutando espera trobar potencials dianes terapèutiques per millorar els símptomes dependents del cerebel presents en aquestes malalties.

La finalitat d'aquestes ajudes és promoure la incorporació de personal investigador amb una trajectòria destacada a organismes de recerca, a fi que adquireixin les competències i capacitats que els permetran obtenir una posició estable en un organisme del sistema espanyol de Ciència, Tecnologia i Innovació. Felicitats a tots dos!

Dins de