Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Neurociències (INc-UAB)

Els Drs. Emma Puighermanal, Albert Quintana i Rubèn López reben un Ajut Innovadors 2022

05 oct. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

L’Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat ha seleccionat tres projectes de l’Institut per promoure’n la seva transferència a la societat.

agaur

L’Ajut Innovadors és una convocatòria de l’AGAUR per facilitar la sortida al mercat de tecnologies nascudes a partir de la recerca que es fa a Catalunya. Se n’han donat 19 i 3 han estat concedides a investigadors de l’Institut de Neurociències:

  • El projecte Fast diagnostic of antibiotic resistance (RESISCHIP), coordinat pel Dr. Albert Quintana, pretén desenvolupar un kit ràpid per detectar resistències antibiòtiques i poder trobar així un tractament efectiu quan hi ha una infecció.
  • Cannamito, liderat per la Dra. Emma Puighermanal, servirà per desenvolupar el potencial terapèutic del cannabidiol, una substància derivada del cànnabis, com a tractament per a les malalties mitocondrials primàries.
  • Neuroresolving therapy for injuries and diseases of the central nervous system, del Dr. Rubèn López  té l’objectiu de desenvolupar una nou enfocament terapèutic per tractar les lesions traumàtiques del sistema nerviós i malalties neurodegeneratives mitjançant una nova estratègia que modula la resposta inflamatòria.

Cada ajut està dotat amb 84.000 euros, que permetran contractar personal expert en emprenedoria que lideri el projecte i també com a suport en transferència cap al mercat.

Dins de