Arxiu de notícies
Tota l'actualitat
Les jornades han estat un èxit!
La XI edició de les Jornades ha permès que gairebé 150 membres de l'Institut es trobessin a l'Hotel Eden Roc per compartir la seva recerca a partir de xerrades i sessions de póster, promovent l'intercanvi d'idees i les col·laboracions.
Un projecte per identificar noves teràpies per a la malaltia d'Alzheimer rep finançament de l'Alzheimer's Association
La Alzheimer’s Association finançarà un projecte del Dr. Arnaldo Parra-Damas per estudiar les alteracions moleculars de neurones inhibitòries que tenen lloc durant la malaltia d’Alzheimer.
Un estudi coordinat per la Dra Elena Martín-Garcia vincula la microbiota intestinal a la predisposició de desenvolupar addicció al menjar
L’article, publicat a la revista Gut, associa la presència d’un tipus de bacteris en la microbiota intestinal al risc de patir aquest trastorn. Llegeix l'article
Es celebra el III Workshop de Neurociència Traslacional
Es celebra la tercera edició del Workshop de Neurociència Traslacional, una iniciativa conjunta de l'I3PT i l'Institut per promoure les col·laboracions entre grups de recerca clínica i bàsica.
Premi Amics de la UAB per a la Dra. Elena Galea
L'Associació Amics de la UAB premia a títol pòstum la Dra. Elena Galea, per la seva implicació en el camp de la recerca científica i la salut. La cerimònia es celebrarà el 21 de novembre a les 19h, a la Casa de la Convalescència.
L'Institut va participar a la Nit Europea de la Recerca
El divendres 27 de setembre es va celebrar a tot Europa la Nit Europea de la Recerca i investigadors/es del Laboratori Humà i del grup de recerca en Neuroplasticitat i Regeneració van sumar-se a la iniciativa.
Presentacions finals de màster setembre 2024
El proper 16 de setembre, alguns dels estudiants del Màster Oficial en Neurociences 2023-2024 presentaran els seus treballs finals. Serà a partir de les 9:00h a les aules C5/016 i C5/018 de la Facultat de Biociències.
Demostren com el cannabidiol millora els símptomes de la síndrome de Leigh
Un estudi liderat pels Drs. Emma Puighermanal i Albert Quintana, i publicat a la revista Nature Communications, demostra en models animals com l'administració diària de cannabidiol (CBD) allarga la vida i millora la patologia de la síndrome de Leigh. El grup de recerca també ha demostrat tant en ratolins com amb fibroblasts d’infants amb la malaltia que el CBD millora la funció de les cèl·lules afectades.
Una experiència de PhD: Dr. Sergi Verdés
"En aquesta tesi hem centrat la nostra atenció en una molècula prometedora: Klotho, que hem vist que pot combatre simultàniament diverses alteracions de l’ELA".
La UAB classificada com la primera universitat espanyola en recerca en neurociència
El Best Global Universities Rankings, publicat per US News, situa la UAB en la 1a posició de les universitats espanyoles que fan recerca en Neurociències i la #49 del món.