Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut d'Estudis Medievals

Conferència "Ficciones de Alfonso X" a càrrec de Dr. Jesús Rodríguez Velasco en el marc del 30è aniversari de l'Arxiu Occità

24 maig 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El dilluns 27 de maig se celebrarà, a la l'aula 403 de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, la conferència "Ficciones de Alfonso X", a càrrec de Dr. Jesús Rodríguez Velasco (Yale University)

Imatge de J R Velasco
Imatge de J R Velasco

En el marc del 30è aniversari de l'Arxiu Occità s'oferirà la conferència: "Ficciones de Alfonso X", a càrrec del Dr. Jesús Rodríguez Velasco, catedràtic d'Espanyol i Portuguès i Literatura Comparada i cap de departament a Yale University. Doctor en Filologia per la Universitat de Salamanca (Espanya), 1995, J R Velasco estudia les cultures jurídiques medievals i modernes de la conca mediterrània i d'Europa, dins i fora de les professions jurídiques, des de la perspectiva del pensament crític contemporani. És autor de Microliteraturas (Madrid, Cátedra, 2022), Dead Voice: Law, Philosophy, and Fiction in the Iberian Middle Ages (University of Pennsylvania Press, 2020), Plebeyos Márgenes: Ficción, Industria del Derecho y Ciencia Literaria (SEMYR, 2011), or Order and Chivalry: Knighthood and Citizenship in Late Medieval Castile (University of Pennsylvania Press, 2010). Els seus articles sobre cultura jurídica, cavalleria, poesia occitana, teoria política i altres temes han aparegut en anglès, espanyol, francès i català en revistes com MLN, La Corónica, Studi Ispanici i moltes altres. S'interessa per la pràctica de la fotografia. Ha publicat i exposat la seva obra en diversos llocs. Actualment, treballa en un projecte foto literari sobre la llibertat de càtedra. Ha impartit cursos i seminaris en Cultures Llatinoamericana i Ibèrica, Literatura Comparada i Facultat de Dret: Tortura i confessió (amb Bernard Harcourt), entre d'altres.

En aquesta ocasió i emmarcada dins les 29es Jornades Occitanes a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) la seva conferència girarà al voltant d'Alfons X, sota el títol "Ficciones de Alfonso X"

Aquest tindrà lloc el dilluns 27 de maig a les 11:30 h a l'aula 403 de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB.

Consulta la seva pàgina web aquí

Perfil de la Universitat de Yale

Dins de