Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut d'Estudis Medievals

Publicació del llibre: "El Cardenal Cisneros: música, mecenazgo cultural y liturgia"

26 gen. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

La figura del cardenal Antonio Jiménez de Cisneros va destacar, a més del seu peper polític entre el regnat dels reis catòlics i el de Carles V, per les seves empreses reformadores, Intel.lectuals, artístiques i litúrgiques.

El Cardenal Cisneros

 

PUBLICACIÓ DEL LLIBRE INTEDISCIPLINAR “ ”, EDITAT PER TESS KNIGHTON I JOSÉ MARÍA DOMÍNGUEZ

La figura del cardenal Antonio Jiménez de Cisneros va destacar, a més del seu peper polític entre el regnat dels reis catòlics i el de Carles V, per les seves empreses reformadores, Intel.lectuals, artístiques i litúrgiques. Va ocupar la seu primada de l´arquebisbat de Toledo entre 1495 i la seva mort el 1517 ila seva historia va quedar indissolublement unida a la de la ciutat i la de la seva catedral, així com a la d´alcalà d´henares, ciutat universitària fundada per Cisneros com a projecte utòpic del que van emanar grans fites per la cultura humanística, entre ells la Bíblia políglota complutense.     

El present volum, que compta amb les aportacions de dotze experts musicòlegs, historiadors de l´art, histriadors del llibre i liturgistes, analitza l´acció cultural de Cisneros en el seu context històric, a cavall entre dues èpoques.

Dins de