VIII Trobada de professorat d'economia de secundària i d'universitat
VIII Trobada de professorat d'economia de secundària i d'universitat
Aquesta activitat està organitzada per la Facultat d’Economia i Empresa i l’ICE de la UAB i s'adreça a professorat de Ciències Socials de secundària, batxillerat i CFGS.
Data: dimecres 12 de febrer i dijous 13 de febrer de 2025.
Durada: 6 hores
Preu: 5 € (els dos dies)
Programa
Dimecres 12 de febrer de 2025
Lloc: Sala d'Actes, Facultat Economia i Empresa UAB
De 16 h a 17:30 h Conferència a càrrec de Carmen Sarasua, Catedràtica d'Història Econòmica, Universitat Autònoma de Barcelona. PhD History and Civilisation (European University Institute, 1996). Master of Arts in Labor Economics (New School for Social Research, 1988). Llicenciada en Història (Universidad Complutense, 1982).
“Claudia Goldin, Nobel d'Economia 2023”
La presentació tractarà sobre la trajectòria de Claudia Goldin, qui va ser guardonada amb el premi Nobel d’economia (2023) per les seves contribucions en l’estudi de la participació de les dones al mercat laboral, permetent entendre les raons darrere de les bretxes de gènere per països, explicant els canvis soferts al llarg del temps.
De 17:30 h a 18 h Descans
De 18 h a 19 h
Presentació d’una experiència a l’aula a càrrec d’Anna Cubero, professora de l’Institut Baix Montseny, Sant Celoni.
"Metodologies didàctiques interactives per a Economia i Emprenedoria de 4rt d'ESO"
Els continguts transversals d'Economia i Emprenedoria de 4rt permeten fer una aproximació de coneixement general a aquests àmbits a la vegada que incentivar habilitats de treball cooperatiu entre l'alumnat. Es presentarà el joc de creació pròpia "Gestiona-t'ho" com a activitat de síntesi pels continguts de finances personals, d'una banda, i s'explicarà el projecte Idealab com a forma d'abordar i materialitzar els continguts d'emprenedoria, de l'altra.
Dijous 13 de febrer de 2025
Lloc: Sala Annexa (B1/-109), just al costat de la Sala d'Actes, Facultat Economia i Empresa UAB
De 16 h a 17:30 h
Conferència a càrrec de Carlos González Morcillo, Catedràtic d'Universitat a l'Escola Superior d'Informàtica de la Universitat de Castella-la Manxa. Actualment és Director Acadèmic del Vicerectorat de Transformació i Estratègia Digital, membre del Grup de Recerca AIR i Director Creatiu de Furious Koalas, una Spin-Off de la Universitat de Castella-la Manxa. És Doctor Europeu en Informàtica per la Universitat de Castella-la Manxa (2007), Enginyer en Informàtica (2002) i Enginyer Tècnic en Informàtica de Sistemes (2000).
“De la Mano Invisible a la IA Visible: Manual de actualización urgente para el Prompt·fesor de la nueva era”
Aquesta xerrada tractarà sobre l'evolució de les eines d'Intel·ligència Artificial, com afecten a la docència i què podem esperar en un futur pròxim.
De 17:30 a 18 h Descans
De 18 a 19 h
Presentació d’una experiència a l’aula a càrrec de Clara Alegre, professora de l’Institut Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor.
“Ús del Visual Thinking com a activitat de síntesi”
El pensament visual requereix memòria, comprensió i creativitat i, en aplicar-lo a l’aula, s’aconsegueix presentar i expressar la informació d’una manera diferent a la d’un treball escrit o una presentació oral. L’elaboració d’un Visual Thinking es pot fer com a activitat de síntesi per estructurar els coneixements apresos al llarg d’una unitat i és especialment útil utilitzar-lo per treballar les eines d’innovació estratègica presents en el currículum d’Empresa de Batxillerat.
Matrícula
Matrícula oberta fins al dia 6 de febrer de 2025.
Per matricular-vos necessiteu un NIU (número d'identificació universitària de la UAB). Trieu l'opció que correspongui al vostre cas:
- Matrícula amb NIU:
- en cas que no recordeu el NIU, podeu contactar amb nosaltres a través del correu electrònic ga.ice@uab.cat.
- si el que no recordeu és la contrasenya, podeu generar-la de nou en aquest enllaç.
- Matrícula sense NIU:
Aquesta activitat està reconeguda com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Activitat presencial. Per tenir dret a la certificació és obligatori assistir al 80% de la durada de l'activitat, és a dir, a ambdues sessions.
Un cop formalitzada la matrícula, només es farà la devolució de l'import en els casos de malaltia greu o d'accident, i sempre que no hagi començat el curs. El tràmit s'ha de fer a través d'una sol·licitud al Registre de la UAB, amb la documentació corresponent que acrediti la situació al·legada.