Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut deCiències de l'Educació ICE

5è Exercici de Traçabilitat Interlaboratoris per a Centres de Formació Professional-Família Química

 

Informació del calendari i del contingut de l'activitat


Modalitat: semipresencial-sessions en línia síncrones (videoconnexions) i sessions presencials al Campus de Bellaterra de la UAB 
Adreçat a: professorat de la família de Química
Durada: 20 hores 
Calendari: del 8 de febrer al 21 de març de 2024
Horaris de sessions presencials: 8 i 29 de febrer i 21 de març; de 9 h a 13 h.
Horaris de sessions en línia síncrones: 15 i 22 de febrer, 7 i 14 de març; de 10 h a 12 h.
Professorat: Tomàs Cendón Fernández i Joan Carles Rey Àlvarez, de l'Equip de Química de l'ICE. 
Preu:  30€

 

 

Matrícula tancada

 

Presentació 

La 5a edició de l’Exercici de Traçabilitat Interlaboratoris continua refermant l’interès i l’acceptació d’activitats com aquesta, que permeten desenvolupar de forma pràctica les habilitats analítiques dels docents i la transferència d’aquests continguts a l’alumnat.  

Aquest any, l’empresa col·laboradora és Herbolari de Sau (Sotacingles SL), de Vilanova de Sau. 

Objectius 

  • Posar a l’abast del professorat un recurs docent que permeti consolidar i millorar algunes de les competències i habilitats necessàries per a la seva professió (exercici professional).  

  • Oferir eines de millora de la qualitat als centres docents que imparteixen ensenyaments de Formació Professional de la Família Química.  

  • Animar els estudiants a comparar els resultats obtinguts en altres Centres i establir criteris d’estandardització homologables. 

Programa 

La participació en programes d'intercomparació facilita, als laboratoris, comptar amb informació externa que els permet comprovar que, la validació dels seus procediments i la seva estratègia de control intern de qualitat, són prou eficaços i, per la qual cosa, poden assegurar amb cert grau de confiança que no té un biaix en els seus resultats del dia a dia. El 5è Exercici pretén facilitar aquesta tècnica de treball al professorat, que mitjançant la participació de l'alumnat, pot valorar el grau de compromís i excel·lència dels resultats obtinguts en la formació pràctica dels estudiants. 

Metodologia 

Metodologia analítica segons Normes acordades. 

Avaluació

L’avaluació es durà a terme mitjançant el lliurament dels resultats analítics, un informe de resultats i l’assistència a la presentació i discussió dels resultats de tots els participants. 

Certificació

Aquesta activitat està reconeguda com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. 

Per obtenir el certificat de la formació realitzada cal complir assistència i l’avaluació positiva de totes les tasques encomanades amb relació a l’aprofitament.