Conferències
L'Associació Aules d'Extensió Universitària per al Temps Lliure (AAEU) ofereix als seus socis conferències gratuïtes sobre diferents temes d'interès.
No dubteu a consultar els detalls de cada esdeveniment i a reservar la vostra plaça!
Us hi esperem!
Conferències
Ponent : Victòria Medina Fernando
Calendari: Dilluns, 27 de gener de 2025 de 17.00 h a 18:30 h
Memòries d’Àfrica. En terra de massais, fòssils i acàcies
Passen els anys i el record d’un film, ‘Memòries d’Àfrica’, i el d’una escriptora, Karen Blixen i la seva granja al turó d’Ngong, segueixen ben vius quan els associem amb el paisatge de l’Àfrica Oriental. Ficció i realitat es fusionaran per endinsar-nos en les verdes planures i sabanes africanes, i per introduir-nos en un territori de contrastos i excepcional llegat arqueològic i paleontològic. És en aquesta bella i vella terra que comença la història de la història de la humanitat. És també a llar del poble massai. Un recorregut per llurs tradicions, creences, estructura social i formes de vida, ens permetrà aprofundir en una de les ètnies africanes més admirades pel seu coratge i caràcter guerrer.
Sobre la ponent:
Doctora en Prehistòria i Arqueologia per la Universitat de Barcelona, investigadora del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques (SERP/UB), i membre del Centre d’Estudis Australians i Transnacionals de la mateixa universitat.
Ha fet recerca i treball de camp a l’Àfrica (Kènia, Tanzània, Costa d’Ivori) i a Austràlia (Arnhem Land, Northern Territory), i participat en diversos projectes etnoarqueològics, de prehistòria i evolució humana, i gestió i difusió del patrimoni cultural i natural. Fruit d’aquesta tasca investigadora ha publicat articles de recerca i divulgació científica i participat en congressos i seminaris especialitzats. Des del 1989 ha dut a terme excavacions arqueològiques i paleontològiques a Catalunya (el Filador, el Parco, Sant Gregori de Falset, Barcelona ciutat), en l’àmbit nacional (Atapuerca, Orce, Cova Victòria), a França (Tautavel) i a l’Àfrica Oriental (Peninj, Tanzània).
Paral·lelament a la tasca investigadora, treballa en la docència i assessorament científic, museogràfic i pedagògic. Ha treballat com a educadora a Casa Àsia, al Museu Etnològic de Barcelona, a l’antic Museu de Ciències Naturals de la Barcelona, i des de fa anys ha creat i dirigeix Tròpic de Capricorni, Eix de Divulgació Científica i Cultural, on desenvolupa projectes, cursos de formació per a docents i per a adults, itineraris, xerrades, visites guiades, tallers i seminaris específics, en diferents universitats, centres, escoles i institucions culturals.