Benestar Animal
Contingut de l'activitat i informació del calendari
La Facultat de Veterinària UAB conjuntament amb el Programa Argó de l'ICE de la UAB, organitzen un taller sobre Benestar Animal adreçat a l'alumnat de 1r i 2n de Batxillerat. L'activitat tindrà lloc el 6 de febrer de 2025 a la Facultat de Veterinària UAB i constarà de dues parts: una visita a les granges de la Facultat de Veterinària de la UAB i una conferència sobre benestar animal a càrrec de Pol Llonch, investigador postdoctoral Ramon y Cajal del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB.
En la visita a les granges de la UAB l’alumnat podrà entendre com la tecnologia digital pot ajudar en l’avaluació del benestar animal i com això es reflecteix en el dia a dia d’una granja. Es veuran alguns exemples d’animals de granja i alguns sensors que ajuden al seu control.
La part de visites estaran programades en dos horaris diferents A i B, que haureu de triar al formulari d’inscripció. Els centres inscrits l'horari A faran les visites a les 10 h i després la sessió conjunta (conferència) a les 11 h, mentre que els centres inscrits a l’horari B faran primer la sessió conjunta (conferència) a les 11 h i, posteriorment, les visites a les 12.15 h.
TORN A
- 9.45 h Recepció dels grups.
- 10 a 11 h Visita a les granges.
- 11 a 12.15 h Conferència a càrrec de Pol Llonch, investigador postdoctoral Ramon y Cajal del Departament de Ciència Animal i dels Aliments.
Títol: “En què ens poden ajudar les noves tecnologies per avaluar el benestar dels animals?”. El benestar dels animals domèstics preocupa cada cop més a la societat. Per poder tenir cura dels animals d’una manera apropiada, un requisit indispensable és tenir informació sobre com es troben i com es comporten els animals. L’aparició de tecnologies de sensors ‘smart’, com els que tenim en el nostre telèfon mòbil, permeten conèixer algunes variables que poden ajudar-nos a saber com estan els animals. Sensors de temperatura del cos, de la freqüència cardíaca, d’activitat o fins i tot de les emocions, permeten que puguem saber d’una manera molt detallada l’estat dels animals. Durant aquesta xerrada explorarem les tecnologies que s’han desenvolupat darrerament en animals de granja i de companyia i la informació que en podem extreure, així com el potencial que té aquesta informació per millorar la vida dels animals que tenim cura. - 12.15 h Cloenda de l’activitat.
TORN B
- 10.45 h Recepció dels grups.
- 11 a 12.15 h Conferència a càrrec de Pol Llonch, investigador postdoctoral Ramon y Cajal del Departament de Ciència Animal i dels Aliments.
Títol: “En què ens poden ajudar les noves tecnologies per avaluar el benestar dels animals?". El benestar dels animals domèstics preocupa cada cop més a la societat. Per poder tenir cura dels animals d’una manera apropiada, un requisit indispensable és tenir informació sobre com es troben i com es comporten els animals. L’aparició de tecnologies de sensors ‘smart’, com els que tenim en el nostre telèfon mòbil, permeten conèixer algunes variables que poden ajudar-nos a saber com estan els animals. Sensors de temperatura del cos, de la freqüència cardíaca, d’activitat o fins i tot de les emocions, permeten que puguem saber d’una manera molt detallada l’estat dels animals. Durant aquesta xerrada explorarem les tecnologies que s’han desenvolupat darrerament en animals de granja i de companyia i la informació que en podem extreure, així com el potencial que té aquesta informació per millorar la vida dels animals que tenim cura. - 12.15 a 13.15 h Visita a les granges.
- 13.15 h Cloenda de l’activitat.
L'activitat té una durada estimada de 2 hores.
Data: 6 de febrer de 2025.
Lloc: Facultat de Veterinària de la UAB.
Inscripcions: obertes fins al 29 de novembre.
Places limitades. S'assignaran per ordre d'inscripció. Màxim 1 grup classe per centre (25 estudiants màxim).
Activitat gratuïta.
Els centres seleccionats rebran una carta de compromís que requerirà la signatura de la direcció del centre.