Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament d'Història Moderna i Contemporània

EpiCAT. Cartes familiars de Catalunya (segles XVI-XIX)

27 maig 2021
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

EpiCAT. Cartes familiars de Catalunya (segles XVI-XIX) és un projecte de recerca que localitza, registra i analitza les cartes familiars dels fons patrimonials dipositats als arxius públics de Catalunya. La plataforma web EpiCAT (epicat.uab.cat) posa a l'abast dels investigadors i de la ciutadania una documentació esmunyedissa, però amb una extraordinària capacitat per evocar el passat: per sumar nous testimonis dels fets històrics, per documentar aspectes culturals i emocionals i per donar veu a col·lectius silenciats (dones, infants i joves)

prova

Un equip d'investigadors del Departament d’Història Moderna i Contemporània de la UAB,  encapçalat pel professor Javier Antón Pelayo, han investigat durant quatre anys -en el marc del projecte de recerca “EpiCAT.Cartes familiars de Catalunya (segles XVI-XIX)”-  en 44 arxius històrics de tot Catalunya on han localitzat 2.438 cartes familiars, que han registrat, transcrit i analitzat. Totes elles s'han posat a l'abast de la comunitat científica i la població en un portal web en obert EpiCAT (epicat.uab.cat)  creat gràcies a la col.laboració del Servei de Biblioteques de la UAB.

El dimecres, 19 de maig, s'ha presentat públicament aquesta web -en un acte en línia-. Es tracta d'una eina que permetrà redefinir i matisar la interpretació històrica, construida sobretot mitjançant documents oficials, i contribuir així a una nova lectura de la història

Més informació:

Portal EpiCAT- Cartes familiars de Catalunya (segles XVI-XIX): (epicat.uab.cat)

Vídeo DEL PROJECTE EPICAT:  https://vimeo.com/544180610

Dins de