Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Geografia

Concessió del projecte de recerca DynaFun

09 set. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Xavier Pons de és un dels investigadors principals del projecte "DynaFun" concedit pel Ministeri de Ciencia, innovación y Universidades.

 

imatge Dynafun

El projecte amb el títol: "Vegetation dynamics in the Iberian landscapes from a structural and a functional perspective: assessing early warning signals of ecosystem disturbance (DynaFun)", concedit pel Ministeri de Ciencia, innovación y Universidades té una durada de tres anys i permet l'adjudicació d'estudiants predocotorals.

Es tracta d'un projecte coordinat entre dos socis, UAB (entitat coordinadora) i CREAF. Els Investigadors principals respectius dels subprojectes de cada institució són:

  • Xavier Pons (UAB-Geografia) i Miquel Ninyerola (UAB-Botànica)
  • Joan Pino i Lluís Pesquer (CREAF)

Resum breu del projecte: Els canvis no planificats en el paisatge pel que fa a la vegetació poden afectar fortament el funcionament dels ecosistemes, influenciant la sostenibilitat del territori. A més, actualment manca una comprensió global d’aquests canvis, incloent-ne la magnitud, localització, temporització i els factors impulsors, des d’una perspectiva estructural i funcional. Per abordar aquest repte, el projecte DynaFun té com a objectiu millorar la comprensió i el seguiment dels canvis en la vegetació a la Península Ibèrica mitjançant dos enfocaments diferents: l'exploració dels canvis estructurals en els tipus d'ús i cobertura del sòl (LULC) i l'exploració dels canvis funcionals basats en atributs funcionals dels ecosistemes (EFA) i tipus funcionals d'ecosistemes (EFT).

Enhorabona al grup de recerca GRUMETS i al CREAF!

Referència de la imatge: La imatge mostra un incendi que va cremar una zona ocupada principalment per boscos d’aciculifolis i conreus herbacis de secà als voltants d’Artés. L’incendi es va produir el 5 d’agost del 2017 i va cremar 362.84 ha. Hi ha la imatge de Teledetecció de just abans, de just després, i la recuperació que es veu en una imatge de fa menys d'un mes.
 

 

 

Dins de