Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Genètica i de Microbiologia

Presentació del llibre "Bailando con Moscas. La itinerante vida de un evolucionista"

27 juny 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

La presentació del llibre serà el dimecres 3 de juliol a les 18:00 h en la Llibreria Byron (Casanova,32,Barcelona) a càrrec de l'autor, el Dr. Antonio Fontdevila Vivanco.

Portada llibre bailando con moscas

El dimecres 3 de juliol es presenta a Barcelona el llibre "Bailando con moscas. La itinerante vida de un evolucionista", del Dr. Antonio Fontdevila Vivanco.

Antonio Fontdevila, catedràtic emèrit honorari de la Universitat Autònoma de Barcelona, busca
comunicar les raons de la seva vocació i transmetre al lector les seves vivències científiques, la seva aproximació a la genètica evolutiva i els aspectes ecosocials amb què s'ha trobat.
La seva llarga carrera com genètic evolutiu l'ha portat a fer múltiples expedicions naturalistes, principalment a Sud-amèrica, i estades com a professor convidat i com a sabàtic, que li han fet aprofundir no només en el coneixement evolutiu sinó també en el context humanístic que envolta lactivitat científica.

La comprensió del valor de la ciència bàsica per al desenvolupament encara no està arrelada al nostre país, ni de bon tros el paper clau que organismes model, mal considerats “insignificants”,
com les mosques Drosophila, juguen als grans descobriments científics.

Aquest llibre tracta de rebatre aquesta idea generalitzada i ressalta la importància que el pensament evolutiu, fruit de la revolució impulsada per Charles Darwin, té per entendre la vida en aquest planeta. En aquest camí,estudiar aquestes mosques ha estat un procés enormement exitós que també ha permès entendre millor a l'ésser humà.

Dins de