Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Filosofia

Doctorat Picasso - Curs 2023-2024

16 oct. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El Museu Picasso realitza el 5 d'octubre de 2023 un seminari ambulant en el marc de l'edició d'enguany del Doctorat Picasso: "Picasso i Catalunya".

El doctorat Picasso 2023-2024 posa l’accent en la relació de l’artista amb Catalunya i vol enfortir la ruta picassiana al territori.

El Museu Picasso de Barcelona lidera, conjuntament amb la Universitat Autònoma de
Barcelona
i la Universitat de Picardie Jules Verne d’Amiens, el Doctorat Picasso, un programa de formació superior d’accés obert i gratuït iniciat el 2019 que pretén
repensar Picasso des de la creativitat contemporània, amb una mirada jove i actual, i
que rep el suport de la Fundació Banc Sabadell.

La proposta del programa d’aquest curs 2023 - 2024 del Doctorat busca donar visibilitat a les relacions de Picasso amb Catalunya amb l’objectiu de crear una xarxa física i digital dels llocs picassians al territori. Les relacions entre Picasso i Catalunya han estat estudiades al segle passat, i poc aprofundides en l’actual. El Doctorat Picasso connectarà els indrets picassians del territori català, i farà possible que es desenvolupin projectes de recerca en creativitat contemporània, turisme cultural i d’emprenedoria.

La primera activitat s’ha dissenyat pensant precisament en aquest territori català i es presenta amb format de seminari ambulant que tindrà diverses parades al llarg del curs; Sitges (5 octubre 2023), Madrid (27 octubre 2023), Barcelona (23 novembre 2023), Vallvidriera (14 octubre 2023), Horta de Sant Joan, Gósol, i més.

A cada indret tindrà lloc una conferència-xerrada feta per un expert de Picasso o de l’època artística vinculada al territori, una acció per part d’un artista i una ruta picassiana. Amb aquest programa s’apel.la a un públic divers entre el que trobem els i les estudiants del Doctorat Picasso així com les estudiants de l’assignatura Filosofia amb Picasso, optativa de quart del grau de Filosofia de la UAB. Les sessions es gravaran i estaran disponibles tant a la web del Museu Picasso com al seu canal Youtube.

El seminari ambulat Picasso i Catalunya té la seva primera parada a Sitges i compta amb la col.laboració del Consorci de Patrimoni de Sitges i l’Ajuntament de Sitges. El seminari tindrà lloc el proper dijous 5 d’octubre d’11 a 14h al Saló d’Or (Palau Maricel) i comptarà amb una conferència a càrrec de Vinyet Panyella El decurs picassià des de L’alegria que passa de Santiago Rusiñol a les Elegies de Duino de R. M. Rilke i una lectura teatral per Vicenç Altaió de l'obra de teatre: "Sr. Picasso c/ Montcada 15-17, Barcelona-3".

La propera parada del seminari ambulant serà a Madrid, el 27 d’octubre a la Casa Velázquez i el 23 de novembre el seminari ambula al Museu Picasso de Barcelona on tindrà lloc la lliçó magistral coincidint amb el Primer Congrés de joves investigadors picassians.

El Museu Picasso té el propòsit de cuidar, reivindicar i difondre el llegat artístic de Picasso amb una visió global i la determinació de treballar pel patrimoni a partir de la realitat de la col·lecció i de la relació vital de Picasso amb la ciutat de Barcelona. El Museu vol portar l’obra de l’artista a la contemporaneïtat aportant elements de reflexió i rigor que permetin analitzar i valorar el llegat artístic de Picasso i la seva obra des de mirades actuals.

Més informació
Contacte premsa: Museu Picasso
museupicasso_premsa@bcn.cat
Tel: 932 56 30 00 / 667 462 525

Dins de