Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Filologia Anglesa i de Germanística

La UAB investeix Monica Heller doctora honoris causa

17 abr. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

La Universitat Autònoma de Barcelona va otorgar el doctorat honoris causa a la catedrática Monica Heller de la Universitat de Toronto el 28 de febrer de 2023. La proposta va ser presentada pel Departament de Filologia Anglesa i de Germanística amb el suport de la Facultat de Filosofia i Lletres, la Facultat de Traducció i Interpretació i la Facultat de Ciències de l’Educació i va ser defensada per la catedràtica Melissa G. Moyer.

Monica Heller

La professora Heller ha estat reconeguda internacionalment com una de les pensadores destacades en l'àmbit de la llengua i la seva connexió amb la cultura i la societat. La seva investigació sempre ha tingut un angle crític i s'ha centrat en l'origen i les conseqüències de la diferència i les desigualtats socials. Un element clau del seu pensament és la manera innovadora en què adopta una perspectiva econòmica per a identificar les ideologies canviants sobre la llengua, la nació i l'estat al Canadà. Utilitzant mètodes etnogràfics i de treball de camp, Monica Heller amplia la nostra comprensió de les condicions canviants de l'economia mundial que han situat la llengua en relleu.

La relació de la professora Heller amb el Departament de Filologia Anglesa i de Germanística es remunta a l’any 1999. Ha mantingut una col.laboració fructífera amb el grup de recerca C.I.E.N. en el en el marc de diversos projectes de recerca competitius. Una associació que ha portat a estades de recerca per part de membres del l’equip investigador del C.I.E.N. a la Universitat de Toronto, a col.laboracions científiques, i publicacions conjuntes. El Departament, juntament amb els nostres estudiants de grau, de màster i de doctorat, també ha tingut l’oportunitat de beneficiar-se de les seves idees i del seu assessorament acadèmic.

LINK A LA CERIMÒNIA

LINK A L’ENTREVISTA

Dins de