Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament d'Empresa

Dra. Margarita López-Antón "Premi a la Recerca Santiago Zapata"

15 des. 2022
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

"Premi a la Recerca Santiago Zapata" a la Dra. Margarita López-Antón, professora associada del Departament d'Empresa

Premis
Imatge Premiats

El passat dia 15 de desembre de 2022 a les 19h es va realitzar l'acte d'entrega de la primera edició dels "Premis a la Recerca Santiago Zapata" a l'Auditori del Museu del Suro de Catalunya a Palafrugell, dins el marc de la Càtedra d'Estudis del Suro.

En la modalitat A, es va premiar el treball "La industria del corcho como manufactura doméstica. Trabajando en el hogar para el mercado. Calonge (Baix Empordà) en el siglo XIX", a càrrec de la Dra. Margarita López-Antón, professora associada del Departament d'Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona. 

L'objectiu del treball és el de localitzar i analitzar el treball de les dones en la manufactura surera abans de la mecanització, quan la producció es portava a terme en petits tallers o a domicili.

Per fer-ho s'analitza el padró de població de Calonge de 1881, un dels pocs que declaraven l'activitat de les dones, a més d'altres fonts complementàries. El treball subratlla les elevades taxes d'un indicador econòmic molt important, com és la taxa d'activitat femenina (TAF) en el sector durant aquest període i analitza la relació entre activitat, edat, estat civil i nombre de fills a càrrec de les dones, com a possibles determinants per l'oferta de mà d'obra femenina.

Dins de