Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals

Segon BIOBLITZ al campus de la UAB - 24 i 25 de març 2023

21 març 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Has vist mai una orquídia salvatge o un teixó o un picot verd volant pel campus? Tens ganes de veure’ls? Vine al Bioblitz del campus de la UAB: 24-25 de març 2023, durant 24h.

Inscripcions gratuïtes

Els propers 24 i 25 de març 2023 tindrà lloc el segon Bioblitz al campus de la UAB. Un BioBlitz és un esdeveniment participatiu de ciència ciutadana que té com a objectiu registrar tantes espècies d’éssers vius com sigui possible en un lloc específic durant un temps determinat. Els Bioblitz aporten observacions i contribueixen a enriquir les bases de dades de biodiversitat per a la investigació.

La UAB, tot i ser una zona amb molta activitat humana, és molt interessant ecològicament perquè connecta les dues serralades prelitoral i litoral. Per tant, la seva preservació és importantíssima per assegurar la viabilitat de les poblacions d’animals i plantes de diferents parcs naturals i espais agroforestals. El campus de la UAB es caracteritza per tenir un mosaic agroforestal amb diversitat d’ambients, forestals de ribera, pinedes, alzinars, rieres, camps.... en els quals hi podem trobar una gran diversitat d’organismes vius. Però quins hi ha i on son? El bioblitz de la UAB té com a objectiu donar resposta a aquestes preguntes.

El Bioblitz de la UAB es una oportunitat única per aprendre metodologies per l’estudi de la natura que sovint son difícils de conèixer de ben a prop. Com podem instal·lar càmeres de fototrampeig nocturn per a poder estudiar la distribució dels grans mamífers? O com poder capturar micromamífers com ratolins i musaranyes sense fer-los mal però podent explorar-los de ben a prop? Tot això ho podràs veure de la mà de persones expertes amb llarga experiència en aquestes metodologies.

Organització i coordinació del Bioblitz. Qui el fa possible?

Desenvolupat en el marc del projecte Sensibilització i recerca per transformar educant i incidint per la millora de la biodiversitat i la sostenibilitat al campus de la UAB.

Finançat per la FAS (Fundació Autònoma Solidària), en col·laboració de l’oficina de Medi ambient de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona)

Coordinat per la professora d’ecologia Sandra Saura Mas de la Facultat de Biociències i el Departament de Biologia animal, Vegetal i Ecologia i investigadora del CREAF (Centre de Recerca i Aplicacions Forestals)

Altres associacions i entitats col·laboradores:  Facultat de Biociències, Departament de Biologia animal, vegetal i Ecologia de la UAB, Associació Catalana de Malacologia, Institució Catalana d’Història Natural, , Institut de Recerca de la Biodiversitat, Associació per la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC), Grup Orquidiològic de Catalunya (ICHN).

Dins de