Edició "Reduïm l'ús de combustibles fòssils"
La preocupació pels temes ambientals està molt arrelada a la UAB, pionera i guia per a la societat en els estudis de ciències ambientals, així com en recerca en ciència i tecnologia ambientals, i el seu impacte en aquesta. Amb aquesta edició volem contribuir al compromís de compartir el coneixement amb la societat per fer front a l’emergència climàtica i els seus efectes, destacant la importància de la reducció de l’ús de combustibles fòssils.
El contingut de les accions ha anat a càrrec del personal docent i investigador dels Departaments de la Facultat de Biociències (Departament Biologia Vegetal, Biologia Animal i Ecologia), de la Facultat de Ciències (Departament de Geologia, Departament de Física i Departament de Química), de la Facultat d'Economia i Empresa (Departament d’Economia i Història Econòmica) i de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals ICTA-UAB amb la coordinació del comissari científic de l'edició, el Dr. Anselm Rodrigo.
Anselm Rodrigo
Doctor en Biologia, catedràtic d’Ecologia a la UAB i investigador al CREAF i Coordinador del grau en Biologia Ambiental en dos períodes.
Amb en Jordi Bosch, codirigeix el Grup d’Ecologia d’Insectes i Pol·linització (GEIP) de la UAB-CREAF. La seva recerca es centra en millorar el coneixement de l’abundància i distribució de les espècies d’abelles silvestres a Catalunya. En l’àmbit de l’agroecologia avaluen quines són les pràctiques agrícoles més adequades per a la conservació de les comunitats de pol·linitzadors i com restaurar aquestes comunitats en zones agrícoles.
Col.labora en el desplegament del Pla Intersectorial de Conservació dels Pol·linitzadors de Catalunya (PIPOL) que proposa diverses mesures fins al 2030 per revertir el declivi dels pol·linitzadors i ha participat en el redactat del document diagnòstic sobre l’estat dels pol·linitzadors a Catalunya.