Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Cultura científica

Nit de la Recerca a la UAB

La Nit Europea de la Recerca és un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la ciència. El seu objectiu és apropar la recerca, la innovació i els seus protagonistes al públic de totes les edats de manera planera i divertida.

Aquest esdeveniment se celebra cada any a més de 300 ciutats de 30 països d’Europa al mateix temps. En l’edició anterior es van dur a terme més de 200 activitats al territori català que incloïen xerrades, tallers, experiments, espectacles i jocs.

La Comissió Europea ha concedit el projecte a diverses institucions de recerca catalanes per organitzar la Nit de la Recerca en la convocatòria 2024-25. D'aquesta manera, les activitats que tindran lloc en diversos punts de Catalunya formaran part del mapa de propostes de divulgació que s’oferiran arreu d’Europa.

La Unitat de Cultura Científica de la UAB coordina i organitza aquest projecte a la demarcació del Vallès i ha dissenyat activitats adreçades a tota mena de públic. També hi participen centres de recerca del territori: Institut de Ciències de l'Espai-CSIC, Centre de Recerca Ecològica i Forestal-CREAF, Centre Tecnològic de Catalunya-Eurecat, Institut de Ciències de Materials de Barcelona-ICMAB i el Centre de Microelectrònica-CNM.

 

La Nit de la recerca a Catalunya l'organitza el consorci format per la Universitat de Girona (UdG), entitat coordinadora del projecte i del node de Girona, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB) i l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), entitats coordinadores del node de Barcelona-Vallès; la Universitat de Lleida (UdL), coordinadora del node de Lleida; la Universitat Rovira i Virgili (URV), coordinadora del node de Tarragona, i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), coordinadora del node de Catalunya Central. L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) s’encarrega de la comunicació i la coordinació dels diferents nodes. A més, la Fundació Jaume Bofill, en el marc del programa Magnet, impulsa 15 projectes de recerca en centres educatius de primària i secundària per tal d’apropar la recerca a l’alumnat, famílies i veïnat al llarg de l’any.

Informació complementària

Cartell de la nit de la recerca