La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació organitza l'Espaiciència, on els visitants poden participar en multitud de tallers i demostracions científiques. Investigadors de la UAB dirigeixen sengles activitats divulgatives dins de l'Espaiciència sobre traducció, lingüística, biologia, psicologia, prehistòria i física.
El Centre de Lingüística Teòrica organitza un taller per explicar com llegim la ment dels nostres interlocutors, com s’adquireix i es perd aquesta capacitat, mitjançant experiments psicolingüístics i activitats. Apreneu a llegir la ment de les persones a través del que diuen o callen! Us hi atreviu?
AEInnova, la spinoff del departament de microelectrònica de la UAB farà una demostració de com la termoelectricitat permet generar energia neta de fonts de calor, i permet alimentar xarxes de sensors sense fils per a digitalitzar la industria 4.0 més digital amb el mínim impacte ambiental.
Vols conèixer com era l’entorn del Prepirineus a l’edat de gel?, acceptes experimentar els reptes als quals es van enfrontar els nostres avantpassats? En aquest taller et proposem conèixer el jaciment de la Roca dels Bous (Camarasa, Lleida), un abric rocós que va ser ocupat per grups neandertals que van habitar el Prepirineu fa 50000 anys.
El grup de Neuroplasticitat i Regeneració de la UAB us proposa explorar la funció dels nostres nervis. Farem servir impulsos elèctrics per estimular-los i veure com permeten l’activació dels nostres músculs. Les neurones que els formen tenen la capacitat de regenerar després d’una lesió, però seguiran el camí correcte per retrobar la seva diana original?
El laboratori d’arqueobotànica de la UAB proposa descobrir la història a través de les restes vegetals. Com eren els paisatges del passat? Quins materials naturals feien servir els nostres avantpassat? Quins aliments vegetals es consumien? En aquest taller es mostrarà com podem estudiar les restes de fusta, carbó, llavors i fitòlits per trobar respostes a aquestes preguntes.