Història de la Facultat
La història de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) compta amb una trajectòria de més de cinquanta anys, durant els quals ha consolidat el seu paper com a centre de referència en la formació i investigació en l'àmbit de la comunicació.
Els seus inicis es remunten al curs 1971-1972, amb la creació de la llavors Facultat de Ciències de la Informació, tres anys després de l'aparició pública d'un nou centre universitari, la Universitat Autònoma de Barcelona, sorgida amb expectació i il·lusió. Durant els primers anys, les classes es van impartir en llocs tan inusuals com el monestir de Sant Cugat del Vallès o els locals del carrer Egipcíaques de Barcelona. D’aquesta manera van sorgir els estudis de Ciències de la Informació, amb les branques de Periodisme i un any després, Publicitat.
Amb més de 30 promocions de graduats, la Facultat de Ciències de la Comunicació és una de les més destacades d’Europa.
Disposa d'instal·lacions punteres com la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, laboratoris de ràdio i platós de televisió. El seu personal docent i d'administració treballa per l'excel·lència, adaptant-se als canvis del sector, mentre els departaments mantenen un estret contacte amb la realitat científica i professional de la comunicació

Al llarg dels anys, s'han anat incorporant noves titulacions com Comunicació Audiovisual (1992) i, més recentment, Comunicació Interactiva i Comunicació de les Organitzacions (2019-2020).
La Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB ha tingut un impacte significatiu en l'evolució de les professions de comunicació a Catalunya. Els seus docents, llicenciats i graduats han assolit un protagonisme intel·lectual notable i han impulsat la generalització dels estudis de comunicació a altres universitats catalanes. Això ha contribuït a fer de Catalunya una de les zones europees més dinàmiques i innovadores en l'àmbit comunicatiu.
D’aquesta manera, la Facultat es compromet a oferir una formació de qualitat que prepari els alumnes per a la seva futura mediació en la societat, amb l'objectiu de construir un món millor. Per això, combina una sòlida base teòrica amb instal·lacions tècniques excel·lents per a l'aprenentatge pràctic de les professions de comunicació.
Des del 2015 la Facultat compta amb mitjans de comunicació propis, una emissora de ràdio i una de televisió englobades dins la marca UABmèdia, que serveixen per donar sortida a la creativitat de l'alumnat i personal docent de la Facultat, i d’altres centres de la UAB, amb la realització d’una programació constant cada curs.
La Facultat gaudeix d'un gran prestigi entre les empreses del sector comunicatiu, reflectit en nombrosos convenis que permeten als estudiants realitzar pràctiques externes en diverses àrees de la comunicació. Això assegura que els graduats entrin al mercat laboral amb una valuosa experiència professional que beneficiarà el seu futur. A més a més, també ofereix programes d'intercanvi internacional (ERASMUS, SENECA) i convenis amb universitats d'arreu del món, incloent els EUA, Canadà i Austràlia, així com amb les principals universitats de l'Espai Europeu d'Educació Superior i d'Espanya.
Amb mig segle de vida, la Facultat segueix complint la seva missió amb la mateixa dedicació i voluntat de servei a la ciutadania, a la professió i al país amb què ho ha fet al llarg de la seva història.
Informació complementària: "De Ciencias de la Información a Ciencias de la Comunicación: cincuenta años de estudios de Comunicación en la Universitat Autònoma de Barcelona". Capítol de llibre publicat a ATIC (2020).