Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat

El professor Pedro Molina publica el llibre "Transparencia y comunicación para entidades sin ánimo de lucro"

18 oct. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El professor Pedro Molina, del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat, publica a l’Editorial UOC un manual per a comunicadors de les entitats no lucratives, titulat “Transparencia y comunicación para entidades sin ánimo de lucro”.

Transparència_i_Comunicació

El nou llibre, editat en format imprès i digital, es dirigeix especialment als professionals de les organitzacions no lucratives, perquè puguin aplicar la transparència informativa com a eix estructurador de la comunicació de les entitats. Per tant, és una guia d’aplicació de la transparència a la vegada que un manual de comunicació, adreçat a un sector específic amb necessitats comunicatives diferents a les que poden tenir altres institucions o organitzacions privades o públiques.       

Es proposa una perspectiva comunicativa de la transparència, perquè aplicar-la no sigui només un acte administratiu de compliment amb obligacions legals. La transparència és un valor i un recurs comunicatiu fonamental, que aporta beneficis com la millora de la confiança i de la reputació de l’entitat. A la vegada, dona visibilitat i comporta altres beneficis intangibles, útils per generar sinèrgies amb possibles col·laboradors, donants o voluntariat. Perquè tot això sigui possible, s’ha de treballar com un procés comunicatiu que s'estableix entre l'entitat i un públic que entén la transparència com un dret imprescindible per prendre decisions i per poder participar a les organitzacions.   

Com a eines pràctiques, el manual presenta dos procediments d'autoavaluació i millora de la transparència i de la comunicació, perquè les entitats sense ànim de lucre sàpiguen què han de publicar i com ho han de fer. 

 

A la web de l’Editorial UOC, es pot consultar l’índex o llegir les primeres pàgines (https://www.editorialuoc.com/transparencia-y-comunicacion-para-entidades-sin-animo-de-lucro)  

 

Dins de