Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat

Un projecte sobre percepció dels algoritmes de personalització finançat en la convocatòria de Generación de Conocimiento 2023

04 oct. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El projecte, liderat per les profesores Fernanda Pires i Celina Navarro (GRISS-UAB), es titula "Percepción y generación de conocimiento sobre los algoritmos de personalización en las plataformas digitales de comunicación (ALCOM)" (PID2023-148682OA-I00). Aquest projecte ha estat finançat en la convocatòria de Proyectos de Generación de Conocimiento 2023 pel Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidadades.

Les profesores Fernanda Pires i Celina Navarro

En el projecte també participen els professors del departament Òscar Coromina, Carles Llorens (GRISS-UAB), Adriana Monroy i Xavier Ribes (GRISS-UAB) i els doctorands Gustavo Almeida i Di Jia. A més, també hi ha participants de la Universitat Oberta de Catalunya, La Universidad de Valladolid, la Universidad de las Américas (Equador) i la Universidade de Santa Cruz do Sul (Brasil).

Aquest projecte, que es desenvoluparà durant els pròxims 3 anys, té l’objectiu de comprendre les experiències algorítmiques de les persones joves adultes espanyoles en les plataformes digitals de comunicació i contribuir així a l’alfabetització algorítmica tenint en compte els possibles biaixos i desigualtats que aquests sistemes poden generar. 

Dins de