Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana

Grups UAB

Ciències i Tècniques Historiogràfiques

Chartae
'CHARTAE' és un grup de recerca interdepartamental i interdisciplinar els integrants de la qual pretenten estudiar la 'charta' de forma aïllada i des de perspectives i àrees de recerca diverses (de l'àmbit de la història i de la història de l'art, però també des de la filologia), des de l'antiguitat fins al món actual. Es pretèn estudiar la 'charta' des de tots els punts de vista possibles, des de la seva gènesi fins a la seva conservació actual, sense oblidar-ne els usos, pràctiques, modalitats, representacions, etc.
Codi: UAB 679
Investigador principal: J.Antoni Iglesias-Fonseca
Web: http://blogs.uab.cat/culturaescrita  

Filologia Grega

Grup de recerca d'estudis micènics
L'objectiu principal del grup es consolidar a Catalunya la Micenologia, disciplina que estudia les inscripcions en Lineal B del II mil·leni aC., escrites en la branca més antiga de la llengua grega: el grec micènic, en col·laboracio amb altres grups de recerca de l'estranger (a Cambridge, Salzburg, Austin), mitjançant l'estudi dels diversos camps lèxics del grec micènic i la seva continuïtat en el grec posterior, com a testimoni de la civilització micènica.
Codi: UAB 1398
Investigador principal: Carlos Varias García
Web: https://webs.uab.cat/institucionsmites/estudis-micenics/

Grup de recerca contacte de poblacions i estrangeria al món grec antic
Codi: UAB 1282
Investigadora principal: Rosa-Araceli Santiago Álvarez  

Filologia Llatina

Grup de Recerca la Percepció de l'Islam en l'Europa Cristiana. Traduccions Llatines de l'Alcorà i Controvèrsies Islamocristianes.
Codi: UAB 1487
Investigador principal: José Martínez Gázquez

Història Antiga

Grup de Recerca Història del Conflicte a l'Antiguitat -HICOA
Codi: UAB 2596
Investigador principal: Borja Antela

HICOA és un grup de recerca centrat en l'anàlisi de la guerra i dels conflictes així com de les seves conseqüències en l'Antiguitat (Món Clàssic i Pròxim Orient Antic).