Integritat científica
Els valors que fonamenten la integritat científica de la Universitat Autònoma de Barcelona estan inclosos en tots els nivells, tant a la formació, com a la recerca i la gestió. Aquests valors formen part dels continguts impartits als estudis de Grau, Màster i Doctorat, així com a les activitats de tutoria i en els treballs de recerca.
Així, l’Escola de Doctorat ofereix una formació inicial en integritat científica a la UAB entre d’altres activitats, i el personal investigador es regeix pel Codi de bones pràctiques en la recerca (CBPR) aprovat pel Consell de Govern de 30 de setembre de 2020, el qual estableix els principis rectors de la bona pràctica científica.
Codi de bones pràctiques en la recerca
El CBPR és un instrument col·lectiu d’autoregulació i constitueix un conjunt de pautes d’actuació, recomanacions i compromisos sobre la realització de les activitats de recerca.
Els seus objectius són:
- Una millora de la qualitat de la recerca en tots els seus camps.
- L’establiment de mecanismes per garantir l’honestedat, el rigor i la responsabilitat en la recerca.
- L’adquisició d’unes bones pràctiques científiques en l’etapa de formació dels investigadors.
Presentació del Codi de Bones Pràctiques a la Recerca de la UAB: Sessió de benvinguda de l’escola de Doctorat que va tenir lloc el 31 de gener a l’Auditori de la Facultat De Ciències Socials i Lletres.
A nivell Institucional, la UAB forma part i subscriu l'European Code of Conduct for Research Integrity de l'ALLEA (All European Academies).
A més, disposa d’un Comitè d’integritat científica per atendre eventual casos de pràctica científica inadequada que es poden comunicar al vicerectorat de recerca.
Aquest comitè estarà format per dos acadèmics designats pel rector d’entre degans o deganes de la UAB o altres acadèmics de reconegut prestigi els quals també poden ser honoraris o distingits.
Recursos relatius a la promoció de la integritat científica